Neler yeni

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlar saç konusunda erkekler kadar muzdarip.Kadınlarda görülen saç dökülmesinin sebebleri arasında en sık rastlanılanı stres'e bağlı saç dökülmesi olarak görülmekte;ayrıca yetersiz beslenme,yüksek sıcaklıkta fön,saç boyası da önemli sebepler arasında .Bir diğer önemli sebep ise kadınlarda yüksek oranda görülen anemi yani kansızlık.Saç kökleri yeteri kadar demir le beslenemediğinde cansız kalarak dökülür.

Biotin (H Vitamini) saçı besler Çinko güçlendirir

Yapılan araştırmalarda saçın yapısında keratin,çinko,bakır,silisyum gibi minerallerin olduğu kanıtlandı.Saç dökülmesinde de bu mineral eksiklerinin sebep olduğuda düşünülmektedir.Özellikle Biotin (H vitamini) in sağlıklı saç gelişiminde önemli bir etken olduğu kanıtlandı.Vücudun günlük biotin gereksiniminin 1mg olduğu düşünülmektedir.Biotin aynı zamanda parlak bir cilde sağlıklı tırnaklara kavuşmamızı da sağlıyor. Çinko ise vücut için gerekli minerallerden en önemlilerinden.Günlük çinko gereksinimiz 220 mg dır.

Hamilelikte saç dökülmesi?

Hamilelik veya sonrasındaki 6 aylık süreçte görülen saç dökülmesi normaldir.Bu kadın vücudunkai hormonal değişikliğe bağlı olarak görülür.Dökülen saçların yerine yenisi çıkar.Fakat saç dökülmesi uzun süre devam ederse (6 aydan fazla süre) doktor tedavisi gerekir.

Alıntı.
 
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#5
birkaç aydır saçlarım bayağı dökülüyordu şampuanımı değiştirdim biraz olsun azaldı
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#6
birkaç aydır saçlarım bayağı dökülüyordu şampuanımı değiştirdim biraz olsun azaldı
Evet, bazı şampuanların daha fazla saç döktüğü de bir gerçek. Ayrıca kullanılan saç kremleri, jöleler bile tutam tutam saçı döküyor. Bir başka ürün kullandırmak için mi bunu yapıyorlar acaba? Örneğin saç dökülmesini önleyen ürünleri satabilmek için gibi...
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×