Neler yeni

Kargalar kaç yıl yaşar?

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
"Kargalar 200 Yıl Yaşar Efsanesi"/ Bunları Biliyor muydunuz? Zooloji uzmanları tarafından kedi, köpek ve papağan gibi hayvanları geride bırakarak dünyanın en zeki 6. hayvanı seçilen kargada, aletleri kullanma yeteneği mevcuttur. Bilimsel bir deneyde bir karganın önüne konulan içi yem dolu şişeye fiziksel yapısı itibariyle giremeyen karga, şişenin yan tarafına konulan dal parçasını gagasıyla büküp bir kaşık haline getirdikten sonra şişenin içindeki yemi alabilmiştir. İnsanlar arasında kargalar hakkında çok sayıda ortaya atılan söylentilerden birisi de kargaların 100 yıl ila 250 yıl hatta bazı iddialara göre 350 yıl yaşadıkları yönündeki söylentilerdir.

alıntıdır.
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#3
Bu ilginç bilgiye ben de yeni sahip oldum. Gözlemlediğim en ilginç olay ise onların koloni halinde yaşayıp çok organize oldukları ile ilgili...

Kargaların yuvaları olan ağaçlar kesilince her sabah liderleri tarafından bir yere toplandıklarını, grup grup kuzey doğuya doğru uçtuklarını, en sona kalan karganın en sona kalanları toplayıp gittiğini, akşam olunca tekrar gittikleri yönden geri geldiklerini gözlemliyorum. İşte buradan yola çıkarak bu yazıyı bulup sizinle paylaştım. Öylesine kalabalıklar ki!

Arabanın üzerine, ağaçların diplerine, yollara izlerini bırakıyorlar. :005:

Sesleri cabası...

Sabaha kadar karga sesleri bitmiyor...


Böylesine kalabalık görüntüleri ile bana seneler önce seyrettiğim bir korku filmi olan ''KUŞLAR'' filmini hatırlatıyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×