Neler yeni

2015-2016 2.DÖNEM 1.VELİ TOPLANTI TUTANAĞIM

Katılım
15 Eyl 2012
Mesajlar
589
Beğeniler
16
#1
https://www.okuloncesi.net/dosya/uploads/9a7bae96fd01d4844e659c4702a3c28b.doc

KEYİFLİ PAYLAŞIMLAR;)

………………….ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
ÜNYE

2015-2016 Öğretim yılının ikinci dönem birinci veli toplantısı .. / .. / 2016 salı günü, okulumuz gösteri salonunda,saat 15.00’da, aşağıdaki gündeme göre yapılacaktır.

Bilgi ve gereğini arz ederim.

../…/2016
………..
Okulöncesi Öğretmeni





Olur
………….
Okul Müdürü



GÜNDEM
1. Toplantının açılışı ve saygı duruşu
2. Toplantı tutanağını yazacak velinin seçimi,aday öğretmenimizin velilerle tanıştırılması
3. Toplantı gündemlerinin okunması, yeni gündem maddelerinin belirlenmesi
4.Birinci dönemin değerlendirmesinin yapılması
5.Beslenme listesinin gözden geçirilmesi
6.Aile katılım çalışmalarının belirlenmesi
7-Okul aidatlarıın düzenli ödenmesi
8-Yıl sonu etkinliklerinin planlamasının velilerle paylaşımı ,görüş ve önerilerinin alınması.
9-Bireysel veli görüşmelerinin değerlendirilmesi
10.Okulöncesi eğitimin amaçları,okulöncesi programın özellikleri
11-Dilek ve temenniler
12-Kapanış












../../2016

2015–2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM
…………………….ORTAOKULU ANASINIFI VELİ TOPLANTI TUTANAĞI


GÜNDEM
1. Toplantının açılışı , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması.
2. Toplantı tutanağını yazacak velinin seçimi,aday öğretmenimizin velilerle tanıştırılması
3. Toplantı gündemlerinin okunması, yeni gündem maddelerinin belirlenmesi
4. Birinci dönemin değerlendirmesinin yapılması
5.Beslenme listesinin gözden geçirilmesi
6. Aile katılım çalışmalarının belirlenmesi,okul ve sınıf içinde yapılması gerekenler
7. Okul aidatlarıın düzenli ödenmesi
8. Yıl sonu etkinliklerinin planlamasının velilerle paylaşımı ,görüş ve önerilerinin alınması.
9.Bireysel veli görüşmelerinin değerlendirilmesi
10.Okulöncesi eğitimin amaçları,okulöncesi programın özellikleri
11. Dilek ve temenniler
12.Kapanış


VELİ TOPLANTI TUTANAĞI
1. Toplantının açılışı , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
Toplantı.. veliden .. nün katılımıyla okulumuz gösteri salonunda saat .. .00 da ,gelen velilerle selamlaştıktan sonra saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunuşuyla başlamıştır.

2. Toplantı tutanağını yazacak velinin seçimi
Toplantı tutanağı velimiz ….. gönüllü olarak yazmayı kabul etmiştir.İkinci dönem itibarıyle göreve başlayan okulöncesi öğretmeni …..velilerle tanıştırıldı,toplantı yapılırken sınıf öğretmenine eşlik etti.
3. Toplantı gündemlerinin okunması, yeni gündem maddelerinin belirlenmesi
Toplantı gündemi okulöncesi öğretmeni ………tarafından okunup ,velilerin eklemek istediği bir gündem maddesi olup olmadığı sorulmuştur.Toplantıya katılan veliler, ekleyecekleri bir gündem maddesi olmadığını belirterek toplantıya geçilmiştir.

4.Birinci dönemin değerlendirmesinin yapılması
……………..‘‘Birinci dönemin çocuklar açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, çocukların yeni kavramlar(renk ,sayı,şekil,zıt kavramlar vb.)öğrenmiş olduklarını ikinci dönem bu kavramları pekiştirecek etkinlikler düzenleneceği, ayrıca nesneler üzerinde toplama, çıkarma,örüntü oluşturma,grafik oluşturma gibi yeni kavramlar kazandırılacağını belirtti.
Ses bilgisi farkındalığı,sözcüklerin başlangıç seslerini söyleme,sözcüklerin sonunda yer alan sesleri söyleme,aynı sesle başlayan sözcükler üretme,aynı sesle biten sözcükler üretme,şiir ,öykü ve tekerlemedeki uyağı söyleme,söylenen sözcükle uyaklı başka söcükler söyleme……okuma farkındalığı gösterme,yazı farkındalığı gösterme…çalışmaların ev ortamın da da desteklenmesinin önemli olduğunu sınıf öğretmeni hatırlattı.
Çocukların psiko –motor gelişimlerinin ,dil gelişimlerinin ,sosyal gelişimlerinin ve öz bakım gelişimlerinde genel olarak çocukların yaşlarının gelişim özelliklerini göstermiş olduklarını, gelişim alanlarının ev ortamında da pekiştirimesi gerektiğini’sınıf öğretmeni söyledi.
5.Beslenme listesinin gözden geçirilmesi
- Beslenme listesinin hazırlanarak öğretmen tarafından sınıfımızın velilerine verilmiş olduğunu ,sınıf öğretmeni hatırlattı.Beslenme listesinin pazartesi günü ….,cuma gününün …. günü olması konusunda görüş birliğine varılmıştı,uygulamanın devamı konusunda görüş birliğine varıldı.Beslenme listesine uyarak ,çocuklar için yeterli miktarda yiyecek ,çeşidin olmasına dikkat edilmesi gerektiği konusunu,sınıf öğretmeni hatırlattı.Meyve,kuruyemiş herzaman konulabileceğini sınıf öğretmeni ifade etti.
Ayrıca ikinci dönem itibariyle haftanın üç günü okul sütü (pazartesi,salı,çarşamba) uygulamanın devam ettiğini söyledi.
6.Aile katılım çalışmalarının belirlenmesi
Aile katılım çalışmalarının birinci dönemde olduğu gibi aylık ve günlük planlar doğrultusunda;yoğurt mayalama,kek yapma,yerli malı haftası etkinlikler…uygulanmıştır.İkinci dönemde aile katılım çalışmalarının aylık ve günlük planlar doğrultusunda uygulamaya devam edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
………….’Aile bireylerinin okulöncesi eğitim hakkında görüş sahibi olmaları,çalışmaların evde de pekiştirilmesini desteklemeleri,eğitimde devamlılığın sağlanması için gereklidir. Sürekliliğin sağlanması eğitimdeki başarıyı artırır’ diyerek aile katılım çalışmalarının öneminden bahsetti.
Aile katılım çalışmasında zaman ve emek harcayarak;Sınıf annemiz ………….,………..,……..….teşekkür ettiğini sınıf öğretmeni ………….. ifade etti.

Okul-sınıf içinde yapılması gerekenler;
*Anasınıfı giriş ve çıkış saatlerine uyulması gerekir.
*Çocukların üçüncü bir kişi tarafından alınacağında,veli,öğretmene önceden haber vermelidir.
*Anasınıfı öğrencilerinin,…..yani çocuklar tarafından alınmaması gerekir…….öğrenciyi almaya geldiğinde,olası herhangi bir durumda ,sınıf öğretmeni herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecektir.
*Çocuklar alınırken ebeveynlerinin rehberlik etmesi,dışardaki ayakkabı dolap kapaklarının muhakkak kapatılması,sınıflarda ders yapıldığı unutulmamalıdır.
*Çocuklar sınıftayken ve dersteyken bireysel veli görüşmesi yapılmayacaktır.
*Sınıf içi pandiflerinin iki haftada bir yıkanarak sınıfa getirilmelidir.
*Çocukların saç,beden,kıyafet,tırnak temizliklerine dikkat edilmesi gerekir.
*Çocukların kalem,boya,hamur biten malzemenin yenilenmelidir.
*Sınıf perdesinin ayda bir kez yıkanılarak sınıfa getirilmesi gerekir.
*Her türlü bulaşıcı hastalıkta öğretmene haber verilmeli,gereken tedbir alınmalıdır.
*Çocuklara her türlü ziynet takı,takılmamalıdır.Boncuk,misket,…vb.diğer çocuklar için tehlike oluşturabilecek malzemeler çocuklara verilmemelidir.
7- Okul aidatlarıın düzenli ödenmesi
………………..‘Okul aidatlarının birinci dönem olduğu gibi belirtilen banka hesabına her ayın yirmisine kadar yatırlması gerektiğini’ ifade etti.Ödemelerin düzgün olmasının önemi vurgulandı.


8-Yıl sonu etkinliklerinin planlamasının velilerle paylaşımı ,görüş ve önerilerinin alınması.
………………. ‘2. dönemde yapılacak çalışmaların planlamasını velilere okundu.Belirli gün ve haftalar kapsamında,sınıf içi etkinlik düzenlenerek çalışmaların yürütülmüş olduğu ,yapılan çalışmaların sınıf panosunda sergilenmiş olduğunu sınıf öğretmeni hatırlattı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında sınıf içi etkinlik olarak kutlama yapmaya özen gösterileceğini,sınıf öğretmeni belirtti. Yine yıl sonuna doğru ,okulöncesi şenlikler kapsamında ,…………düzenleyeceği resim yarşması için bir öğrencimizin yarışmada sınıfımızı temsil edeceğini sınıf öğretmeni ifade etti.
Yıl sonuna doğru,yıl sonu gösterisinin şiir,koro,rond,slayt şeklinde hazırlanacağını sınıf öğretmeni hatırlattı.Gösteri günü için çocukların kıyafetlerinin o gün için özel olması konusunda ortak karar alındı.Sınıftaki veliler anı olması için fotoğraf albümü yapılmasını,rica ettiler.Yıl sonunda gösteri için kıyafet alma,hatıra fotoğraf çekimi konusunda ortak karar alındı.
Velilerde yıl sonunda yapılacak çalışmalarda gönüllü olarak görev alacaklarını ,her türlü yardımı yapacaklarını belirttiler.

9-Sınıf öğretmeni 1.dönem bazı velilerle bireysel veli görüşmesi yapılmış olduğunu ifade etti.Birinci dönem bireysel görüşmenin, bütün öğrenciler dağıldıktan sonra sınıf öğretmenimizle birlikte planlamış olduğumuz günlerde (Görüşme için uygun ortam sağlanması,görüşmelerin kesintiye uğramaması için) yapılmıştır.Uygulamanın devam edilmesi konusunda ortak karar alındı.

…………………’Bireysel veli görüşmelerinin yalnızca sorumlu durumlarda değil,olumlu gelişmeleri paylaşmak içinde görüşmenin yapılabileceğini’hatırlattı.

10-Sınıf öğretmeni …………..,okulöncesi eğitimin amaçlarının:

*Çocukların beden,zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak
*Onları ilköğretime hazırlamak
*Şartları elverişsiz çevrelelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak
*Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır.

Okulöncesi programın özellikleri:Çocuk merkezlidir,esnektir.Sarmaldır,eklektir,dengelidir.Oyun temellidir,keşfederek öğrenme önceliklidir.Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.Günlük yaşam deneyimlerinin,yakın çevre olanaklarının eğitim amaçlı kullanılmasını teşvik eder.
Sınıf öğretmeni …………..okulöncesi eğitimin amaçları ve programın özellikleri konusunda hatırlatma,yaptı.



11-İstek ve temenniler
‘Yapılan toplantı sonunda velilerden özel bir isteklerinin olup olmadığı’ soruldu.’ Veliler özel bir isteklerinin olmadığını’ belirterek iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verilmiştir.




…………………..
Okulöncesi Öğretmeni

ALINAN KARARLAR


1-Çocukların gelişim alanlarının;psikomotor,dil,sosyal,bilişsel,özbakım sadece okul ortamında değil ev ortamında da desteklenmesi gerektiği konusunda ortak karar alındı.
2-Beslenme listesine uyarak,çocuklar için yeterli miktarda yiyecek konarak ,beslenme listesinin hazırlanması konusunda ortak karar alındı.
3-Aile katılım çalışmalarının devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
*Giriş ve çıkış saatlerine uyulmasına,
*Çocukların ,farklı bir kişi tarafından alınmasında önceden öğretmenine haber verilmesi,çocuklaın yetişkin ebeveynleri tarafından alınması
*Çocuklar sınıftayken,ders yapılırken,bireysel görüşme yapılmaması
4-Okul öncesi eğitimin amaçlarına,programa,programın özelliklerine uyarak çalışmarın yürütülmesi konusunda görüş birliğine varıldı.




Veli Veli Veli



Veli Veli Veli




Veli Veli Veli




















…………………..
Okulöncesi öğretmeni



2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM
İMZA SİRKÜSÜ

TOPLANTIYA KATILANLAR
VELİNİN ADI-SOYADI İMZA
1-……………………
2-……………………
3-……………………
4-……………………
5-……………………
6-……………………
7-…………………..
8-………………….
9-………………..
10-…………………….
11-……………………..
12-……………………
13-………………………
14-………………….
15-……………………
16-………………….
17-………………..
18-………………….
19-…………………
20- ………………..
21- ……………………
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×