Fırında Çinekop
Balığınızı yıkarken eliniz yağlanıyorsa fırında pişirmeniz için uygundur. balık yağlı değilse kızartmanızı öneririm.
Malzeme:
Kişi sayısına göre ikişer çinekop,
1/2 kg. kuru soğan,
1 demet maydanoz,
Karabiber, tuz ve arzuya göre kırmızı pul biber.
Tereyağ,
Zeytinyağı.
Not: Limon kabukları soyulsa bile balığın tadını acı hale getirdiği için koymamanızı tavsiye ederim.
Yapılışı:
Çinokoplar temizlenir. iç organlarının bulunduğu yer ovuşturularak güzelce yıkanır. İçlerine ve dışına bolca tuz serpilir. Bir süzgece konup 15-20 dakika bekletilir.
Balıkların tuzunu çekmesi beklenirken maydanozlar bol su ile yıkanır ve ince ince kıyılır.
Soğanlar yarım halka biçiminde doğranır. Mandanoz, soğan, biraz tuz,karabiber ve zeytinyağı ile harmanlanır.
Balıklar bol su ile yıkanıp fazla tuzundan arındırılır. Süzgece alınıp suyunun süzülmesi beklenir.
Balıkların karın kısmına soğanlı harç doldurulup içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Çinokopların üzerine minik parçalar halinde kesilen tereyağı konur.
Önceden ısıtılan fırında 230 derece sıcaklıkta kızarıncaya kadar pişirilir.
Balığınızı yıkarken eliniz yağlanıyorsa fırında pişirmeniz için uygundur. balık yağlı değilse kızartmanızı öneririm.
Malzeme:
Kişi sayısına göre ikişer çinekop,
1/2 kg. kuru soğan,
1 demet maydanoz,
Karabiber, tuz ve arzuya göre kırmızı pul biber.
Tereyağ,
Zeytinyağı.
Not: Limon kabukları soyulsa bile balığın tadını acı hale getirdiği için koymamanızı tavsiye ederim.
Yapılışı:
Çinokoplar temizlenir. iç organlarının bulunduğu yer ovuşturularak güzelce yıkanır. İçlerine ve dışına bolca tuz serpilir. Bir süzgece konup 15-20 dakika bekletilir.
Balıkların tuzunu çekmesi beklenirken maydanozlar bol su ile yıkanır ve ince ince kıyılır.
Soğanlar yarım halka biçiminde doğranır. Mandanoz, soğan, biraz tuz,karabiber ve zeytinyağı ile harmanlanır.
Balıklar bol su ile yıkanıp fazla tuzundan arındırılır. Süzgece alınıp suyunun süzülmesi beklenir.
Balıkların karın kısmına soğanlı harç doldurulup içine pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Çinokopların üzerine minik parçalar halinde kesilen tereyağı konur.
Önceden ısıtılan fırında 230 derece sıcaklıkta kızarıncaya kadar pişirilir.