Neler yeni

Küçük Mustafa Büyük Atatürk ( 10 Kasım )

Cemile Öğretmen

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
KÜÇÜK MUSTAFA BÜYÜK ATATÜRK

Yıllar yıllar önceymiş. Selanik diye bir kent varmış. Mustafa işte bu kentte dünyaya gelmiş. Zübeyde Hanım'la Ali Rıza Bey, ikinci çocuklarının doğumuna çok sevinmişler. Makbule de abla olduğu için çok mutluymuş.
Günler günleri kovalamış. Küçük Mustafa büyümüş, okul çağına gelmiş. Sarı saçlı, mavi gözlü, güzel bir çocukmuş. Ama bunlardan daha önemlisi, akıllı ve çalışkanmış. Dersleri de bu yüzden hep pekiyiymiş.
İlkokul, ortaokul derken Mustafa Kemal, asker okulunu da bitirmiş. Subay olup orduya katılmış.
O günler zor günlermiş. Her yanda savaş, açlık yoksulluk varmış...Ve günün birinde düşmanlar yurdumuza girmişler. Padişah bir şey yapamıyormuş. Yurdumuzu kurtaracak biri , birileri yok muymuş acaba? Olmaz olurmuymuş hiç. O kurtarıcının adı Mustafa Kemal'miş;
Mustafa Kemal, yeni bir ordu kurmuş. Düşmanları yenip yurdumuzdan çıkarmış. Yurdumuzun adı Türkiye Cumhuriyeti olmuş. Yurdumuzu kurtaran , cumhuriyeti kuran bu büyük insanın adı ise Mustafa Kemal Atatürk olmuş.
Atatürk; yurdunu seven, çalışkan, sözüne güvenilir, yenilikçi bir insanmış. Yurdu için çok çalışmış. Okullar, hastaneler, yollar, köprüler, fabrikalar yaptırmış. Herkesin okuması, güzel giyinmesi, mutlu olması için çalışmış. Çocuklara da bayram armağan etmiş. Bu bayramın adı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ymış.
Dinledikleriniz masal değil, gerçek çocuklar.
Atatürk hala yaşar. İçimizde , sevgiyle, sonsuza kadar...

Aziz SİVASLIOĞLU
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×