Neler yeni

MEB’den İkili Eğitim Yapılan Okullarda Nöbet Görevi Açıklaması

Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
420
Beğeniler
0
#1
Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 19/04/2010 tarih ve 1533 sayılı “İkili Eğitim Yapılan Okullarda Nöbet Görevi” konulu yazılarına göre; öğretmenlere kendi devreleri dışında nöbet görevi verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 19/04/2010 tarih ve 1533 sayılı “İkili Eğitim Yapılan Okullarda Nöbet Görevi” konulu yazılarında;

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ikili öğretim yapılan bazı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında öğretmenlere kendi devreleri dışında nöbet görevi verildiği, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikasının (EĞİTİM SEN) yazısında belirtilmektedir,

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin "nöbet görevi" başlıklı 265'inci maddesinin ikinci fıkrasının (e) bendinde "Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, ders bitiminden 15 dakika sonra biter. İkili öğretimin yapıldığı kurumlarda öğretmenler, kendi devrelerinde nöbet tutarlar. Okul öncesi eğitim uygulaması bulunan kurumlarda nöbet görevi ile ilgili olarak Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılır." hükmü yer almıştır.

Buna göre, ikili öğretim yapılan mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında görevli öğretmenlere kendi devreleri dışında nöbet görevi verilmemesi gerekmektedir.”

Açıklamasında bulunuldu.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×