Neler yeni

Niğde Tava

Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
28
Beğeniler
0
#1
Malzemeler :
1 kg kuzu yada koyun eti
250 gr sivri biber
yarım kg domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 baş sarımsak

Yapılışı :
Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz..öncelikle biber, ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz ve tavanın tabanına yayıyoruz daha sonra etleri diziyoruz sonra aralara biraz biber, domates biraz katı yağ ve sarımsaklarımızı serpiştiriyoruz ...tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz

250 c fırında 1 saat pişiriyoruz ..(eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)

Afiyet olsun...

Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor


 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Bu tarifi şimdi öğrendim. :)

Lezzetli olacağa benzer. En kısa sürede deneyeceğim.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×