Neler yeni

Spencer İllüzyon Tiyatrosu

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Spencer İllüzyon Tiyatrosu

09 Aralık - 11 Aralık
İstanbul

"Spencers İllüzyon Tiyatrosu" Uluslararası Yılın Sihirbazları Ödülü'ne Sahip Kevin ve Cindy Spencer 9 - 11 Aralık 2011'de TİM Show Center'da…

- Uluslararası Yılın Sihirbazları ödülü
- Gösteri Sanatları Yılın Şovmeni Ödülü (6 kez)
- Harry Chapin İnsanlığa Hizmet Ödülü
- Markely Mükemmellik Ödülü
- Amerika’nın En İyi Şovmenleri Ödülü (2 kez)
- En İyi Gösteri Sanatları Performans Ödülü (5 kez)
- En İyi Turne Prodüksiyonu Ödülü (2 kez)
- En Büyük Performans Ödülü (2 kez)
- En İyi Varyete Sanatçıları Ödülü (2 kez)
- En İyi Gösteri Ödülü (2 kez) sahibidirler.

Günümüzde sihir, görünüşte imkansız şeyler yaparak seyirciyi şaşırtmaktan ibaret değil. Seyircinin görmediği bir şey kalmadı neredeyse. Bugünlerde sihir gösteri, drama, tehlike ve kişiliğin buluşması anlamına geliyor. Florida’dan Taipei’ye, Mexico City’de Avustralya’ya kadar tüm dünya tarafından ayakta alkışlanan gösterilerin başkahramanları olan Kevin ve Cindy Spencer da işte bu yeni sihirbazlık tiyatrosunun üstatları olarak kabul ediliyorlar.

Spencer’lar, modern illüzyonu orijinal tiyatro unsurlarıyla bir araya getirerek illüzyon sanatını adeta yeniden tanımladılar. Sektörün en çok aranan illüzyon ekiplerinden biri olan ikili arka arkaya altı yıl boyunca “Gösteri Sanatları Yılın Şovmeni” ünvanını aldılar. Ayrıca meslektaşları tarafında da “en iyinin en iyisi” olarak tanımlanarak “Uluslararası Yılın Sihirbazı” ödülüne layık görüldüler ve Copperfield, Henning, Penn & Teller ve Criss Angel’la aynı onuru paylaştılar.

Spencer’ların amacı, sahne aldıkları salonun boyutuna bakmaksızın, her şovu seyirci için samimi bir deneyime dönüştürmek. Uluslararası Sihirbazlar Kardeşliği ve sihir alanında dünyanın en eski yayın olan The Linking Ring tarafından sihir sanatına yaptığı katkılardan ötürü kabul gören ilk kadın olan Cindy, bu sanata olan yaklaşımlarını “Branson veya Vegas’a demir atmak amacında değiliz. Yollara saygımız var ve insanların bize gelmesini istemek yerine biz sihri insanların ayağına götürmeyi tercih ettik” diye ifade ediyor. Spencer’lar, ABD’de turne yapan en büyük illüzyon gruplarından biri olarak, son teknoloji ürünü numaralar ve özel efektlerden oluşan tonlarca malzemeyi şehirden şehre taşıyor ve yılın 40 haftasını turnede geçiriyorlar.

Sektörün önde gelen mucitleri, tasarımcıları ve ustalarıyla çalışan ikili böylelikle daha önce hiç görülmemiş illüzyon numaralarını yapımlarına entegre etmeyi başarıyorlar ve yeni kuşak izleyiciler için sihirbazlık dünyasına yepyeni bir anlayış getirmeyi başarıyorlar. Sıcak kişilikleri, eğlendirici sahne müzikleri ve nefes kesen illüzyonlarıyla on yılı aşkın bir süredir dünyayı büyüleyen ikili orijinal sihirbazlık tasarımlarıyla dolu sofistike bir prodüksiyonla seyirciyle buluşuyorlar. Düşünce gücüyle insanlar havaya yükseliyor, duvarlardan geçiyor, yok oluyor ve geriye geliyor. Numaralardan birinde ise seyirciden müthiş bir düşünce okuma deneyimine interaktif olarak katılmaları isteniyor.

Sihirin gücüne sadece sahnede değil normal hayatta da inanan Spencer’lar, rehabilitasyon alanında çalışan sağlık personeline yönelik “Healing of Magic” (Büyünün Şifası) isimli bir program tasarladılar. Hastaların motor koordinasyon ve bilişsel becerilerini geliştirerek iyileşmelerine katkıda bulunmak üzere hazırlanan bu proje ve gösterdikleri çabalar nedeniyle “Harry Chapin İnsanlığa Hizmet Ödülü”nü aldılar. Yakın geçmişte ise öğretmenler ve öğrencileri için HOCUS FOCUS isimli yeni bir proje geliştirdiler. Bu program, eğitimle hayal gücünü birleştirerek çocukların planlama, sıralama, görevleri düzenleme, ince motor becerileri, konsantrasyon gibi becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Şovmenler sahne dünyasından gelir geçerler. Aralarından çok azı sanatları veya seyircileri üzerinde kalıcı bir etki bırakmayı hakkında böylesine kalıcı izler bırakır. İşte Spencer’lar bu ender istisnalardan.

Bu gösteriyi sakın kaçırmayın ! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Spencer'ların Gösteride Canlandırdıkları Bazı Numaralar:

Windshear (Rüzgara Karşı)
İnsan makineye karşı! Spencer dev bir endüstri vantilatörünün döner bıçaklarına meydan okuyor.

Duvardan Geçme
Houdini'nin 1914 yılında Broadway sahnelerinde yaptığı bu numarayı o zamandan beri tek deneyen sihirbaz Kevin Spencer'dır.

Bölünmüş Kişilik
Sihirbazlık gösterilerine gelen tüm seyirciler sihirbazın bir kadını ortadan ikiye kesme numarasını yapmasını beklerler. Spencer’lar bu eski klasik numaraya yeni bir değişiklik katıyorlar.

Kıyamet Kapanı
Seyircilerden biri bu komik ve eğlendirici illüzyonun “yıldızı” olacak.

Spencer's İllüzyon Tiyatrosu 9-11 Aralık 2011'de TİM Show Center'da...

Tim Show Center “Spencer İlüzyon Tiyatrosu” gün ve gösteri saatleri;
09 Aralık 2011 Cuma 21.00
10 Aralık 2011 Cumartesi 21.00
11 Aralık 2011 Pazar 15.00
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×