Neler yeni

Yeni Açılan Okullara Tüm Branşlarda Başvuru Alınacak

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ-Yeni Açılan Okullara Branş Öğretmenleri Atama Başvuruları


Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 42. maddesi kapsamında yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla uygulamada birliğin sağlanması için il millî eğitim müdürlükleri tarafından MEBBİS üzerinden başvuru açılması talep edilmiştir.

Bu talep doğrultusunda, sınıf öğretmenliği, okul öncesi, türkçe, ilköğretim matematik, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji ile teknoloji ve tasarım alanında başvurular alınarak atamalar yapılmış olup, anadolu lisesi başvuruları nedeniyle tüm alanlar açılamamıştır. Bu başvurular tamamlandığından, MEBBİS üzerinden aşağıdaki takvim çerçevesinde tüm alanlarda tekrar başvuru açılması uygun görülmüştür. Bu kapsamda, gerekli duyurunun iliniz Web sayfasında yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.




Yapılacak işlemler


Tarih




Atama yapılacak eğitim kurumlarının belirlenmesi


11 - 12/Aralık/2012




Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci


13 - 18/Aralık/2012




Atamaların yapılması


19/Aralık//2012




İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü


İlgili 42. madde ise ;

Yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması

MADDE 42 – (1) Yer değiştirme döneminde eğitim ve öğretime yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı yer değiştirme döneminde yapılacak atamalarla karşılanır.

(2) Yer değiştirme dönemi dışında eğitim ve öğretime açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde duyurulmak ve il içinde yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile bu Yönetmeliğin 41 inci maddesi kapsamındaki öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak öğretmenlerle karşılanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×