Neler yeni

4+4+4 sisteminde öğretmenlere çok iş düşüyor

Musa BAL

Yeni Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
436
Beğeniler
2
#1
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, yeni eğitim sisteminde 4+4+4'ün hayat bulmasının okul yöneticileri ve öğretmenlerin bu değişimi benimsemelerine bağlı olduğunu belirtti.


Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ve Eğitim Denetmeni Başkanı Nihat Çelikezen başkanlığında, Samsun Öğretmenevi'nde, eğitimin kalitesini yükseltmek, rehberlik, teftiş, inceleme ve soruşturma, araştırma çalışmaları ve izlenecek stratejiler konuları üzerine bir toplantı düzenlendi.


Mustafa Cora, " Okullarımızda istenen başarının yakalanabilmesi için okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize çok büyük işler düşüyor. Öğretmenlerimden her öğrencimize kendi evladımıza gösterdiğimiz hassasiyetin gösterilmesini istiyorum. Eğitim teşkilatında görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımın en büyük gayesi, bizlere emanet edilen çocuklarımızı her açıdan kaliteli bireyler olarak yetiştirmeye çaba sarf etmek olmalıdır. Siz değerli eğitim denetmenleri de eğitimin ayrılmaz bir unsurusunuz." diye konuştu.


4+4+4, DEĞİŞİME HAZIR OLANLARLA AYAKTA KALACAK


Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen, "Denetim bir kurumun varlığını sürdürmesi, etkinlik ve verimliliğini artırma yönünde vazgeçilmez bir süreç olarak görülmektedir. Erdemliğe ulaşmanın yollarından en önemlisi güzel konuşmadır. İnsan ruhunda sözün izi kalır. Öğretmenlerimizin bizim karşıtımız olmadığını güven duygusuyla hissettirmeliyiz. Nitelik artışında anahtar kavramın motivasyon olduğu unutulmamalıdır." şeklinde konuştu.




Nihat Çelikezen şunları söyledi; "Eğitim sisteminin baş aktörü okul müdürleridir. Yüzlerce, binlerce öğrencimizin emanet edildiği kişilerdir. Okul yöneticileri geleceğin okulları ve öğrencileri için politikalar üretmek zorundadırlar. İlimizde eğitim ve öğretimi başarılı kılmanın yollarından biride yöneticilerin öğretim boyutunda yoğunlaşmaları gerektiği söylenebilir. Bizim asli görevlerimizden biri de öğretmenlerimizi yüreklendirmektir. Erdemliğe ulaşmanın yollarından en önemlisi güzel konuşmadır. İnsan ruhunda sözün izi kalır. Öğretmenlerimizin bizim karşıtımız olmadığını güven duygusuyla hissettirmeliyiz. Nitelik artışında anahtar kavramın motivasyon olduğu unutulmamalıdır. Okullarımızda öğrenim gören her bir öğrenci devletimizin güvencesi altındadır. Öğrencilerimiz buralarda güven emniyet içinde olmalıdırlar."
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×