Neler yeni

4+4+4'e Karşı 250 Bin İmza Meclis'te

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
994
Beğeniler
3
#1
4+4+4'e Karşı 250 Bin İmza Meclis'te
Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri yeni eğitim sisteminin bir aylık sonuçlarını raporlaştırarak duyurdu, yeni sisteme karşı toplanan 250 bin imzayı Meclis'e verdi.

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisleri 4+4+4 eğitim sistemine karşı 50'den fazla kentte topladıkları 250.000 imzayı Ankara'da Meclis'e götürdü. Yeni eğitim yasasının uygulanmasının durdurulmasını istedi.

Sendika.org'un haberine göre, yapılan basın açıklamasında Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay Türkiye'nin çeşitli kentlerinde topladıkları bilgilerle hazırlanan eğitimin başladığı bir aylık süreyi kapsayan Eğitim Hakkı Raporu'nu anlattı.

Birinci sınıfların kalabalıklığını azaltmak için okullardaki kütüphanelerin, müzik odalarının, bilgisayar odalarının sınıf haline getirildiğini söyleyen Günay, okul başına üç hizmetlinin düştüğünü belirtti. Hizmetlilerin ücretlerinin ise bakanlık tarafından karşılanması gerekirken velilerden toplanan paralarla ödendiğini ifade etti.

Açıklamada, seçmeli derslerin paket olarak öğrencilere dayatıldığına da dikkat çekildi.

"Yüzde 20'si okul yönetimleri tarafından paket olarak hazırlanan seçmeli dersler, zorunlu olarak seçtirilmiştir.

"Telefonlarla mesaj atarak, spor ve bilim derslerine öğretmen atamalarını yapmayarak din derslerini dayatmalı bir şekilde sunulmuştur."

Basın açıklamasına CHP milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Kadir Gökmen Öğüt, Eğitim Sen MYK üyesi Betül Öztürk Korkut ve Mülkiyeliler Birliği Genel Sekreteri Özgür Tüfekçi de katıldı.

Basın açıklamasının ardından imzalar bir heyet tarafından TBMM'ye teslim edildi. (YY)Bianet
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×