Neler yeni

Anne ve Babaların Hataları

Ayşe86

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
3,577
Beğeniler
4
#1
Anne ve Babaların Hataları

Istenmeyen davranisa odaklanmak


Anne baba olarak, belki de insan olmanin dogasi geregi yolunda gitmeyen, olmayan, yürümeyen durumlara daha çok dikkat çekeriz. Bunun sonucunda da çocuklarin yaptigi olumsuz davranislari daha sik görür ve uyarmaya baslariz. Iyi niyetle basladigimiz sürecin sonunda çocuklarimiz da olumsuz davraninca aldiklari ilgiden dolayi olumsuz davranislarini sürdürürler.

Çocugunuzun tepkisi: Çocugunuza olumsuz davrandiginda, “yapma”, “bagirma”, “sikma kardesini” gibi uyarilar verdiginizde, çocugunuz sizden olumsuz ilgi almis olur. Çocugunuz için de olumlu veya olumsuz ilgiyi fark etmedigi için, olumsuz davranisina devam eder. Sik uyari alan olumsuz davranis ise güçlenir ve tekrarlanir. Çocugunuz “yapma” dediginiz davranisi sergilemeye devam eder.

Yapmaniz gereken: Öncelikle çocuklarinizi çok sik uyarmayin. Uyardiginizda ise bunu ses tonu, kelimeleriniz ve zamanlamanizla dogru sekilde yapin. Çocugunuzun olumlu davranislarini sözle ve hareketlerinizle ödüllendirerek onu besleyin. Kendi içinde gösterdigi gelismeyi onaylayin. Olumsuz davranislarina çok yogun sekilde odaklanmayin.


.Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×