Neler yeni

Biz Beraberce Oyun Oynayabilen ... Ailesiyiz

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Biz Beraberce Oyun Oynayabilen ... Ailesiyiz

Aileniz için sizi temsel edecek bir "amblem" hazırlayın. Bunun sizin ailenize ait olduğunu sık sık tekrarlayın. İsterseniz kapınıza asın. Ambleminizi çevrenizdekilere de gösterin.

Eşinize ve çocuğunuza yeni yılla ilgili dilkelerinizi ifade eden yeni yıl kartı hediye edin.

"Senin fikrin benim için çok önemli, ........ konusunda ne düşündüğünü merak ediyorum" diyerek farklı konularda düşünceler üretmesini sağlayın.

"Bana bir ağaç çiz" deyin. Rengine ve şekline müdahale etmeyin. Daha sonra doğadaki ağaçları beraberce inceleyin. Yeşil olmayan ne kadar çok ağaç olduğuna çocuğunuzun dikkati çekin. Ağaçların çeşitliliğini keşfetmek bir o kadar ilgi çekici olacaktır. Bu incelemeden sonra bir ağaç resmi daha yaptırın. Bakalım resimlerinde farklılık olmuş mu?

Yeni yıl için, eviinizde bir kapıyı, camı, vb. çocuğunuzun eserleri ve zevkiyle süsleyin. Çocuğunuzun dikkatini özel günlerin özelliğine çekin.

Pide ve ekmek arasındaki benzerliklere ve farklılıklara dikkat çekin, (şekli, tadı, yüzeyi, boyutu, dilimleri, inceliği vb.)

Bir büyüte. edinin ve büyütüçle çevresindekilerle ilgilenmesini sağlayın.

Ailece çekilmiş bir fotoğrafınızı renkli fotokopi ile büyütün ve sonra onu bir bul-yap haline dönüştürün. Çocuğunuz aile bul-yapınızla zevkle oynarken, zihinsel alanda da gelişecektir.

Bir olayı, bir kişiyi, bir eşyayı ya da bir yeri size tarif etmesini isteyin. Bunun için "anlat, söyle, açıkla, tarif et" ifadelerini çocuğunuza güven verecektir.

Taşıyabileceği ağırlıktaki kendine ait şeyleri mutlaka kendisine taşıttırın. Onun bunu taşıyabilecek kadar güçlü ve becerikli olduğunu söyleyin.

Onun belliğine güvendiğinizi hissettirin! Maç hangi kanaldaydı? Annennende hangi çorbayı içmiştik?

Onunla bir işe başlamadan önce mutlaka hazırlık süresi verin. "Hadi yakıanıyorsun" yerine "beş dakika sonra yıkanmak üzere hazır olmanı istiyorum" deyin.

"Büyükler konuşurken, çocuklar asla konuşmaz" demeyin. "Birbirimizi dinlemek önemlidir, aynı anda konuşursak senin söyleyeceğin önemli ve güzel şeyleri anlamayabilirim, o yüzden lütfen sözümü tamamlamamı bekle" diyebilirsiniz.

Balonu düşürmeden bir odadan diğer odaya taşıma oyunu oynayın.

"Seni seviyorum demek için istediğiniz davranışları yapmasını beklemeyin. Her zaman sevginizi ifade etmenin değişik bir yolunu bulun.
Size " zor gelen" şeyler var ise bunları eşinize ve çocuğunuza söyleyin. Bu hem birbirinizi tanımanız, hem de çocuğun kendine zor gelen şeylerin doğallığını anlaması için gereklidir.

Beraberce hiç gitmediğiniz bir yönde, semtte bir süre yürüyün ve orası ile ilgili konuşun. Alışılmışın dışındaki şeyleri yapmak çocuğun değişikliklere uyumunu kolaylaştırır.

Peçeteleri kaç farklı şekilde katlayabiliriz? Deneyin.

Evinizde, odasında, mutfakta her zaman olan bişeyde bir değişiklik yapın ve bunu fark etmesini isteyin. Önce ve sonrayı tartışın. Sonra çocuğunuzun istediği değişiklikleri yapmasına izin verin.

Uyandığınızda "günaydın" diyerek birbirinizi öpmenin sihrine inanın. Her sabah mutlaka birbirinizi öperek güne başlayın.



Yuva Merkezi' nden alınmıştır. Teşekkür ederiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×