Neler yeni

Bülbülü Öldürmek - Harper Lee

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1

"Bir edebiyat fenomeni. Büyük bir titizlikle kaleme alınan Bülbülü Öldürmek, manolya ağaçlarıyla süslü Güneyi; Scout ve Jem Finch isimli iki çocuğa vicdan duygusunun nasıl aşılandığını keyifli bir dille anlatıyor. Mahkeme tarafından ırza geçme suçuyla yargılanan bir zencinin savunmasını ve Alabama'nın küçük bir kentinde inanç ve vicdanla ilgili hükümlerin nasıl verildiğini anlatan etkileyici bir eser."

Vogue

"Zekice kurgulanmış sıradışı bir roman. Yazar Lee'nin zaman zaman argoya kaçan bir dille kaleme aldığı bir eser. Güney Eyaleti'ndeki yaşamı, önyargıları ve küçük kızlar hakkındaki şaşırtıcı gerçekleri gözler önüne seriyor... Garson McCullers's'in düğününde unutulan Frankie adlı çocuktan sonra Finch bu romanın en sevimli kahramanı."

Time


"Böylesine mükemmel bir ilk roman kolay kolay yazılmaz. Hiç şüphesiz okuyucular bu eseri ellerinden bırakamayacaklar... Güney'in gerçeklerini yansıtan çağdaş bir yapıt."
Chicago Tribune

Bu kitap Amerikan Kütüphaneciler Birliği'nce yüzyılın en iyi romanı seçilmiştir.

Uzun süredir en çok aranan kitaplar arasında yer alan Bülbülü Öldürmek yeniden piyasada...

"İstediğiniz kadar şakrak kuşu vurabilirsiniz ama bülbülü öldürmek günahtır, bunu asla unutmayın."

Amerika'da 1930'ların Güney Eyaletleri'nden birinde bir zenci beyaz bir kızın ırzına geçmekle suçlanır. Önyargılar, şiddet ve riyakârlıkla beslenen Güneyli erişkinlerin ırk ve sınıf ayrımı konusundaki mantıksız yaklaşımlarını Scout ve Jem Finch adlarındaki iki çocuğun ağzından keyifli bir dille bize aktaran roman, aynı zamanda kent halkının vicdanına karşı tek başına karşı koyan bir erkeğin mücadelesini de anlatıyor.
Tüm zamanların en çok sevilen klasiklerinden olan Bülbülü Öldürmek, 1960 yılında yayınlandığından bu yana birçok saygın ödül kazanmıştır.
Pulitzer Ödülü de kazanan roman, kırktan fazla dile çevrilmiş, tüm dünyada otuz milyondan fazla satmış ve ünlü yıldızların başrolünü oynadığı film, Oscar kazanmıştır.
- Library Journal
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×