Neler yeni

Cep Telefonu Öğrenme Kabiliyetini Köreltiyor

Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
420
Beğeniler
0
#1
Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, internet ve televizyonun okul çağındaki çocukların zamanından çaldığını, cep telefonunun ise öğrenme kabiliyetlerine zarar verdiğini belirtti.

Çocuk psikolojisi alanında Türkiye'nin en çok satan kitaplarından biri olan 'Okul Evde Başlar'ın yazarı Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, Konya'nın Seydişehir ilçesinde konferans verdi. Seydişehir Özel Seyfettin Dokumacı Koleji ve Sabah Dershanesi işbirliği ile verilen konferansa öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Dr. Fatih Kalkınç'ın 'Sınav Stratejileri' başlığı altında verdiği 3 seanslık konferans yaklaşık 4,5 saat sürdü. Her bir seansına yaklaşık 500 kişinin katıldığı konferans beğeni topladı.

Öğrencilerin başarıya giden yolda karşılaştıkları engelleri ve bunları aşmak için ne gibi yöntemler kullanmaları gerektiği konusunda çok önemli bilgiler veren Kalkınç, yaptığı esprilerle de izleyicileri güldürdü. Üzerinde telefon olan bir insanın gücünün yaklaşık yüzde 30 oranında düştüğüne dikkatleri çeken Kalkınç, cep telefonunun çocukların öğrenme kabiliyetini olumsuz etkilediğini söyledi. Telefonun insan motivasyonu üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Kalkınç, şunları kaydetti:

"80 promil alkollü birisinin araç kullanırken yapmış olduğu dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan etki ile araç kullanırken telefonla konuşan birisinin yapmış olduğu etki aynıdır. İnternet ve televizyon, çocukların zamanlarından çalar. Aynı şekilde çocukların beyinleri yorulur ve ders çalışmalarına engel olur. Çocukların televizyonu ve interneti boş zamanlarında kullanması gerekir. Bir saat spor yapıp iki saat ders çalışan çocuğun, spor yapmadan üç saat ders çalışan çocuktan daha başarılı olduğu ispatlanmıştır. Aile ortamında huzur yoksa çocuklar bundan çok etkilenir ve başarısız olur. Toplum içinde problemli bireyler olarak sırıtırlar. Ama aile ortamı huzurlu olan bir çocuğun durumu daha farklı olur ve bu durum başarıya da etki eder.'' dedi

Konferansı ilgiyle izleyen veliler ve öğrenciler, konferans sonunda Dr. Fatih Kalkınç tarafından kaleme alınan kitapları yazarına imzalattılar. Kalkınç, gördüğü ilgiden memnun kaldığını anlattı.
 

Emine Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
1,213
Beğeniler
3
#2
Teknolojinin dikkatli kullanılması gerekiyor. Bilgi için teşekkürler öğretmenim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×