Neler yeni

Çocuk soruları kitap yazdırdı

denizada

Yeni Üye
Katılım
8 Kas 2011
Mesajlar
43
Beğeniler
0
#1
Çocuk soruları kitap yazdırdı

Sualtı fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu, Başkent Sualtı Günleri’nin konuğu oldu. Baloğlu, sualtı projelerini ve çektiği fotoğrafları Başkentlilerle paylaştı.

BADİM Su Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Başkent Sualtı Günleri’nin bu ayki konuğu, Dünya Sualtı Görüntüleme Şampiyonası’nda Türkiye’ye 2005 yılında ilk altın madalyayı kazandıran sualtı fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu oldu. Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede sualtı projelerini anlatan Alptekin Baloğlu, çocukların mutlaka denizle tanışması gerektiğini söyledi.
Baloğlu, çocukların balık ve denizlerle ilgili sorduğu ilginç soruları kitaplaştırdığını belirterek, bu kitapları çocuklara ulaştırmak istediğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Çocuklar öyle güzel sorular soruyordu ki, ‘Balıklar su içer mi?, Deniz neden mavidir? gibi birçok güzel ve ilginç soru. Bunları kitaplaştırıp Türkiye’de 100 bin dünyada 1 milyon çocuğa ulaştırmayı hedefledim. Türkiye hedefimde şimdilik 40 bin çocuğa ulaşabildim. Bir diğer projem de Doğu ve Güneydoğu’da hiç deniz görmemiş çocuklara denizleri anlatabilmek. Gerekli destekleri sağlayabilirsem hazırlanacak bir tır, bir yıl boyunca tüm Doğu ve Güneydoğu illerini dolaşarak denizleri ve deniz altı yaşamını çocuklara anlatacak.
Balık gözünden Türkiye
Balığın gözünden dünyaya bakmaya devam ediyorum. İstanbul’dan sonra tüm Türkiye’yi balığın gözünden dünyaya göstermek istedim. Bu projeyi önümüzdeki sene bitirmek istiyorum. Şimdiye kadar, Şanlıurfa Balıklıgöl, Pamukkale, Malatya Somuncu Baba Türbesi, Gürpınar Şelalesi, Gaziantep Halfeti, Bursa Irgındı Köprüsü, Sivas Gökpınar Gölü, Balıklı Göl, Antalya Kekova, Kaş, Kars Çıldır Gölü, Bursa Cumalıkızık Köyü’nde çekimleri tamamladım.”



Çocuk soruları kitap yazdırdı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×