Neler yeni

Eğitimde "tablet bilgisayar" dönemi

Katılım
6 Şub 2012
Mesajlar
4
Beğeniler
0
#1
Eğitimde "tablet bilgisayar" dönemi
Yarıyıl tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci için bugün ders zili çalıyor. FATİH Projesi kapsamında bu dönemden itibaren seçilen 52 pilot okulda 12 bin tablet bilgisayar dağıtılacak.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci, iki haftalık tatilin ardından bugün 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak. Eğitim öğretim yılı, 8 Haziran Cuma günü tamamlanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve hayata geçirilmesi için protokolünü hazırladığı Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesinin bir ayağını oluşturan okullarda tabletli eğitim bugün başlıyor. FATİH projesi kapsamında ilk tablet bilgisayar dağıtımını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı, proje kapsamında ilk etapta 12 bin tableti 17 ilde toplam 52 pilot okulda dağıtacak. Tabletlerden 9 bin 435’ini öğrencilere verecek olan Bakanlık, 2 bin 259’unu öğretmenlere, 169’u ise okul yöneticilerine vermeyi planlıyor.

Pilot okullardan biri Ermeni lisesi

Bu uygulamadan başlangıç olarak 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri yararlanacak. Tabletler Ankara’da 7, Balıkesir’de 1, Bingöl’de 2, Diyarbakır’da 4, Erzincan’da 1, Erzurum’da 2, Hatay’da 3, İstanbul’da 7, İzmir’de 4, Karaman’da 2, Kayseri’de 2, Kocaeli’de 4, Mersin’de 4, Rize’de 3, Samsun’da 3, Uşak’ta 1, Yozgat’ta 2 okul belirlendi. Bu okullar arasında İstanbul’daki Özel Esayan Ermeni Lisesi de var. Tablet bilgisayarlara 9. sınıflara ait tüm derslerin kitapları zenginleştirilmiş olarak yüklendi. Bu kapsamda konularla ilgili slayt, animasyon gibi görsellere de yer verildi. Tablet bilgisayarlarda internete erişim de mümkün. Öğrenciler güvenli internete, evlerinde ve diğer tanımlanmış alanlarda da ulaşabilecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×