Ekşili Et Çopur
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
½ adet limon
Yapılışı: 1 tavuk haşlanır, suları ve etleri ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir, 5-6 diş sarımsak, 1 tutam tuzla birlikte havanda dövülür, tereyağına ilave edilir. 4 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur. Tavuğun suyundan 10-11 kepçe kadarı, çırpıcıyla hızlıca karıştırarak azar azar sosa katılır, içine yarım limon sıkılır, tavuk etleri de didilip sosa karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Taze karabiberle servis edilen Ekşili Et Çopur, hazırdır.
kanald.com.tr/mutfagim/
Malzemeler:
1 bütün tavuk
1 yemek kaşığı tereyağı
5-6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
½ adet limon
Yapılışı: 1 tavuk haşlanır, suları ve etleri ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir, 5-6 diş sarımsak, 1 tutam tuzla birlikte havanda dövülür, tereyağına ilave edilir. 4 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur. Tavuğun suyundan 10-11 kepçe kadarı, çırpıcıyla hızlıca karıştırarak azar azar sosa katılır, içine yarım limon sıkılır, tavuk etleri de didilip sosa karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Taze karabiberle servis edilen Ekşili Et Çopur, hazırdır.
kanald.com.tr/mutfagim/