- Katılım
- 15 Şub 2012
- Mesajlar
- 54
- Beğeniler
- 0
MALZEMELER
2 su bardagi nohut
1 yemek kasigi yogurt
Zeytinyagi
Tuz
Kimyon
2-3 yemek kasigi tahin
Sicak su
Sarimsak
YAPILISI
Nohudu yenebilecek kivama kadar haslayin. Suzup, bir kaba alip bekletin. Iliklastiginda istege bagli olarak kabuklarini soyun (ugrastirici bir evredir, kabugu soyunca daha lezzetli olabilir fakat ben soymadan yapiyorum). Blender'in icine alabildigi kadar nohut koyun. Ardindan 1 yemek kasigi yogurt, 1 cay kasigi kimyon, 1cay kasigi tuz, yarim cay bardagi zeytinyagi, kucuk kucuk dogranmiss 1 dis sarimsagi, 2 yemek kasigi tahini, yarim cay bardagi sicak suyu ekleyip pure haline gelinceye kadar cekin.
Sservis tabagina alip ortasini hafiif cukur hale getirin. Ortasina hafif göl gibi duracak sekilde zeytinyagi dokun. 2 cay kasigina yakin kimyon da koyun. Kenarrlarina domates ve sus biberi koyup susleyebilirsiniz. Afiyet olsun)
NOT: Baskalarindan ogrendigim birkac tariften esinlenip kendi yaptigim sekliyle burda paylastim. Umarim hosunuza gider
2 su bardagi nohut
1 yemek kasigi yogurt
Zeytinyagi
Tuz
Kimyon
2-3 yemek kasigi tahin
Sicak su
Sarimsak
YAPILISI
Nohudu yenebilecek kivama kadar haslayin. Suzup, bir kaba alip bekletin. Iliklastiginda istege bagli olarak kabuklarini soyun (ugrastirici bir evredir, kabugu soyunca daha lezzetli olabilir fakat ben soymadan yapiyorum). Blender'in icine alabildigi kadar nohut koyun. Ardindan 1 yemek kasigi yogurt, 1 cay kasigi kimyon, 1cay kasigi tuz, yarim cay bardagi zeytinyagi, kucuk kucuk dogranmiss 1 dis sarimsagi, 2 yemek kasigi tahini, yarim cay bardagi sicak suyu ekleyip pure haline gelinceye kadar cekin.
Sservis tabagina alip ortasini hafiif cukur hale getirin. Ortasina hafif göl gibi duracak sekilde zeytinyagi dokun. 2 cay kasigina yakin kimyon da koyun. Kenarrlarina domates ve sus biberi koyup susleyebilirsiniz. Afiyet olsun)
NOT: Baskalarindan ogrendigim birkac tariften esinlenip kendi yaptigim sekliyle burda paylastim. Umarim hosunuza gider