Kuru Domates Kızartması
Malzemeler
1 kase kuru domates
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızuı biber
Kızartma yağı
Yapılışı:
Domatesler ılık suda 1 saat bekletilir. Ya da 10 dakika haşlanır. Sonra süzgece çıkarılır ve suyu iyice süzülür.
Diğer yanda yumurta, süt, un, tuz, karabiber ve kırmızı biber iyice çırpılır. içine bir kaşık kadar da sıvı yağ eklerseniz yağ da çekmez. BU KARIŞIMIN KIVAMI KREP HAMURUNDAN BİRAZ DAHA KATI KIVAMLI OLUYOR. EVDE SÜTÜNÜZ YOKSA YERİNE 2 -3 YUMURTA KULLANABİLİRSİNİZ.
Tavaya yağ konur, orta ateşe yerleştirlir. Kuru domatesler bu karışıma batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
Değişiklik:
Kuru domates yerine aynı sosu kullanarak uzun olarak kestiğiniz patlıcanları da kızartabilirsiniz. Sadece patlıcan kullanacaksanız 2 - 3 yumurta kırmanızı tavsiye ederim.
NEFİS OLUYOR.
Malzemeler
1 kase kuru domates
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızuı biber
Kızartma yağı
Yapılışı:
Domatesler ılık suda 1 saat bekletilir. Ya da 10 dakika haşlanır. Sonra süzgece çıkarılır ve suyu iyice süzülür.
Diğer yanda yumurta, süt, un, tuz, karabiber ve kırmızı biber iyice çırpılır. içine bir kaşık kadar da sıvı yağ eklerseniz yağ da çekmez. BU KARIŞIMIN KIVAMI KREP HAMURUNDAN BİRAZ DAHA KATI KIVAMLI OLUYOR. EVDE SÜTÜNÜZ YOKSA YERİNE 2 -3 YUMURTA KULLANABİLİRSİNİZ.
Tavaya yağ konur, orta ateşe yerleştirlir. Kuru domatesler bu karışıma batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
Değişiklik:
Kuru domates yerine aynı sosu kullanarak uzun olarak kestiğiniz patlıcanları da kızartabilirsiniz. Sadece patlıcan kullanacaksanız 2 - 3 yumurta kırmanızı tavsiye ederim.
NEFİS OLUYOR.