Neler yeni

Maymunla Leopar

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
kuklayla anlatılan masallar
okul öncesi masalları
çocuk masalları



MAYMUNLA LEOPAR

Ormanlarda avlanabilecek hayvanalrın hepsini bitiren leopar , açlık çekmeye başlamış. Karnı zil çalarak ağaçların arasında dolaşırken, Bir maymunla karşılaşmış. Ona derdini anlatarak , çok aç olduğunu söylemiş. Maymun leopara şöyle bir teklifte bulunmuş:

'' sen de bana katıl! ben panayırlara çadır kurup gösteriğ yaparım. Sende yap aç kalmazsın.''
''o ne öyle !'' diye sormuş hayret içinde leopar. Çünkü böyle bir işten hiç haberi yokmuş.
''çadır kurup , kendinizi aklımızı ve yeteneklerimizi başkalarına göstereceğiz. Onları eğlendirip para kazanacağız.'' demiş maymun.

Beraberce köye gitmişler. Leopar çadırın önüne çıkmış. Elindeki zilleri birbirine çarpıp şunları söylemiş:

'' Değerli seyircilerim! ünlü leopar huzurlarınıza çıkıyor. Dünyada derisi en güzel olan hayvan benim. Gören hayran kalır bana. Geçenlerde bir kral gördü, Kürküme aşık oldu!. Ya işte böyle , beyler, hanımlar, buyurun, buyurun, koltuklarıma buyurun!.''

Ama hiç kimse leoparın çadırına girmemiş. Herkes onu süzüyor ve yoluna devam ediyormuş. Biraz ötede de maymununun çadırı varmış.!

''duyduk duymadık demeyin ! usta maymun köyümüzde, onu görmek elinizde! koca dünyayı gezdim dolaştım, her şey, gördüm olgunlaştım. Bir gemiyle ben geldim: arkadan üç gemiyle de bilgim ve aklım geldi. Buyurun buyurun bu bulunmaz fırsatı kaçırmayın! İçeride her numara bizde, takla ipte yürüme , ateşten atlama, yüksekten sıçrama! burada herşey çok ucuz, beğenmezsen paran iade!''

İnsanlar maymunun çadırında ne olduğunu çok merak ediyor ve para verip giriyorlarmış. O gün maymunun çadırı dolup taşmış. Leopar ise ancak tek bir gösteri yapabilmiş.
Akşama maymun leopara şöyle demiş:

Dostum, sen hata yapıyorsun. İnsanlara üzerinde ne olduğunu değil, kafanın içinde ne bulunduğunu göster.Elbisenin şatafatı ilgi çeker belki, ama sadece onu seyretmek için kimseyi çadırına alamazsın. Birazcık akıl, düzinelerce elbiseden daha kıymetlidir.

( karakter geliştiren, cici masallar serisinden )
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×