Neler yeni

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,987
Beğeniler
6
#1
Muhallebili Kadayıf Tatlısı


Malzemeler:

1/2 kg kuru tel kadayıf
1 bardaktan bir parmak aşağısı kadar ayçiçek yağı


Şurubu:

5 bardak şeker
4 bardak su
1 dilim kabuğu ile limon


Muhallebisi:

1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
20 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:

Şurup malzemeleri kaynatılıp soğumaya bırakılır.


Muhallebi malzemeleri süt ile karıştırılıp çırpma teli ile karıştıra karıştıra pişirilir ve soğumaya bırakılır. üzeri kabuk bağlaması için arası sıra karıştırılır.


Kadayıf derin geniş bir kaba boşaltılıp üstüne ayçiçek yağı dökülür. Elle iyice ovarak kadayıfın yağlanması sağlanır.

Derin büyük bir çorba servis kepçesinin içine kadayıf konup bir havuz oluşturulur. Ortasına dolu bir yemek kaşığı muhallebi konup üstü kadayıf ile kapatılır. Tepsiye aralıklı dizilir. (görünüşleri yarım küre biçimindedir)


180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarttıktan bir iki dakika sonra üstüne soğumuş şerbet gezdirilir.


Dilerseniz servis öncesi üstünü antep fıstığı ve kıyılmış / dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz.


Hımmm. Bilindik kadayıf tatlılarından çok daha hafif oluyor. :)

Yapıp yiyenlere aifiyet olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,860
Mesajlar
30,319
Kullanıcılar
27,852
Son üye
Mfbos
×