- Katılım
- 9 Kas 2011
- Mesajlar
- 28
- Beğeniler
- 0
Malzemeler :
1 kg kuzu yada koyun eti
250 gr sivri biber
yarım kg domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 baş sarımsak
Yapılışı :
Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz..öncelikle biber, ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz ve tavanın tabanına yayıyoruz daha sonra etleri diziyoruz sonra aralara biraz biber, domates biraz katı yağ ve sarımsaklarımızı serpiştiriyoruz ...tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz
250 c fırında 1 saat pişiriyoruz ..(eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)
Afiyet olsun...
Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor
1 kg kuzu yada koyun eti
250 gr sivri biber
yarım kg domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 baş sarımsak
Yapılışı :
Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz..öncelikle biber, ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz ve tavanın tabanına yayıyoruz daha sonra etleri diziyoruz sonra aralara biraz biber, domates biraz katı yağ ve sarımsaklarımızı serpiştiriyoruz ...tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz
250 c fırında 1 saat pişiriyoruz ..(eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)
Afiyet olsun...
Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor
