Neler yeni

Öğretmenler Becayişe Zorlanıyor

Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
114
Beğeniler
0
#1
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin karşılıklı yer değişiklikleri (becayiş) için başvuruların başladığını açıkladı. Ancak öğretmenler becayişin kendi istekleri dışında yapılmasına itiraz ediyor.


Şu anda Milli Eğitimde öğretmenlik yapmaktayım.

Ağustos 2012 döneminde özür grubuna bağlı yer değiştirme için ön başvuru yaptım.Ancak eşimin çalıştığı ilçe olan Nazilli nin bağlı bulunduğu Aydın ilinde açık kontenjan olmadığı için 2. aşama başvuru yapmadım.28 Eylül 2012 tarihli karşılıklı yer değiştirmelerde (becayiş) ise benim talebim olmadığı halde Öğretmenlerin 'becayiş' atamalarında tercih edebileceği kurumların listesine bakıldığında görev yaptığım Denizli Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi becayiş atamalarına açılmış durumdadır.Ancak bu günkü tarih itibarıyla benim bu şekilde Aydın iline gitme talebim yoktur.

MEB becayiş uygulamasında skandal bir kararla öğretmenlere becayiş uygulamasını isteyip istemediklerini sormadan , zorla ve istediği yere tayin yaptırmaya çalışıyor.Bizim başvurumuzu otomatik olarak kendi yapıyor.Şu anda görev yaptığım okulu boş gösteriyor benim okuluma Aydından kim gelirse bende onun yerine gidecekmişim.Ama bu konuda bana gitmek ister misin diye sormuyor.Ben bütün düzenimi kurmuşum şimdi ise MEB bana sen Ağustos da özür gurubu için başvurmuştun herhalde hala istiyorsundur diye düşünüp kendi kendine ve benim rızam olmadan beni Aydın ilinin herhangi bir yerine atamaya çalışıyor.Bunun adı tek kelime ile ZORBALIKTIR.

Hiç kimse isteği dışında bir tayine zorlanamaz.Ayrıca benim eşim şu anda sigortalılığa esas olan işinden ayrılmış durumdadır.Böyle bir durumda MEB özür durumu ortadan kalkmış birini nasıl tayin edecektir.

MEB in mutlaka becayiş başvurularında özür durumu olanların rızasının, onayının olup olmadığını sorması gerekir. Tek taraflı ve zorla becayiş nerede görülmüş.

Alıntı
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×