Neler yeni

Öğretmenlerden Öğretmenevi Aidatı Alınmayacak

Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
303
Beğeniler
2
#1
Kurum İdari Kurulu’nun Ekim 2010 tarihli çalışma raporunda Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) tarafından sunulan ‘Öğretmenevi üye aidatı uygulamasının kaldırılarak, tüm eğitim çalışanlarının öğretmenevi üyesi olarak kabul edilmesi çalışmalarının başlatılması’ önerisi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildi. Böylece öğretmenevlerine üye olmak için her yıl belli miktarda aidat ödeyen eğitim çalışanları öğretmenevlerinin doğal üyesi oldu. Daha önce öğretmenlere uygulanan indirimli tarifeden yararlanamayan diğer eğitim çalışanları da bu düzenlemeyle öğretmenevlerinden indirimli olarak faydalanabilecek.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla EĞİTİM-BİR-SEN ve valiliklere gönderilen genelgede; kurumlarda ücretlerin belirlenmesinde, her yıl Maliye Bakanlığınca Ocak ayı içerisinde yayımlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ hükümlerine göre hareket edileceği belirtilerek; “Buna göre; kamu sosyal tesislerinden yararlandırılmayla ilgili Başbakanlık Genelgeleri ve Bakanlığımızla diğer kurumlar arasında yapılan protokol hükümleri saklı kalmak şartıyla; üye aidatı uygulaması kaldırılarak, tüm eğitim çalışanları ve yakınları, diğer kamu kurum-kuruluşları personeli ve bunların dışındakiler için olmak üzere üç ayrı tarife uygulanacaktır” denildi. Buna göre öğretmenevleri yönetim kurumlarınca üç tarife uygulanacak. Öğretmenevlerinin asıl sahipleri olan eğitim çalışanlarının tümü üye tarifesi üzerinden faydalanacaktır.


2010 yılı için daha önce öğretmenlerden alınan yıllık 60 lira, 2011 yılında EĞİTİM-BİR-SEN’in girişimleri sonucu 25 TL’ye indirilmişti. Yapılan son düzenleme ile hiçbir eğitim çalışanından öğretmenevi aidatı artık alınmayacak.



personelmeb.net
 

Emine Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
1,213
Beğeniler
3
#2
Bu habere sevindim. Umarım üye aidatını kaldırıp farklı bir isim altında kart ücreti almazlar.
Teşekkürler öğretmenim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,894
Mesajlar
30,370
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×