- Katılım
- 13 Eki 2011
- Mesajlar
- 1,213
- Beğeniler
- 3
Malzemeler:
* 3 Tepeleme çorba kaşığı Un
* 2 çorba kaşığı Tereyağ
* 2 çay bardağı Pekmez
* 1 çay bardağı Su
* 1 avuç Soyulmuş Çiğ Badem
Yapılışı:
3 tepeleme çorba kaşığı unu bir tavada hafif sarılaşana kadar kavurun.
• 2 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin.
• Üzerine, 2 çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı suyu ilave edin.
• Bu karışımı kavurduğunuz una azar azar ekleyip, sürekli karıştırarak kısık ateşte helva kıvamına gelene kadar kavurmaya devam edin.
• Bademleri çekerek, süslemek ve kıtırtı katmak için servis yaparken kullanabilirsiniz.
* 3 Tepeleme çorba kaşığı Un
* 2 çorba kaşığı Tereyağ
* 2 çay bardağı Pekmez
* 1 çay bardağı Su
* 1 avuç Soyulmuş Çiğ Badem
Yapılışı:
3 tepeleme çorba kaşığı unu bir tavada hafif sarılaşana kadar kavurun.
• 2 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin.
• Üzerine, 2 çay bardağı pekmez ve 1 çay bardağı suyu ilave edin.
• Bu karışımı kavurduğunuz una azar azar ekleyip, sürekli karıştırarak kısık ateşte helva kıvamına gelene kadar kavurmaya devam edin.
• Bademleri çekerek, süslemek ve kıtırtı katmak için servis yaparken kullanabilirsiniz.