Puf Böreği
Rahmetli annem usulü.
)
Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Bir tutam tuz
Bir su bardağı su
Özlü bir hamur elde edebileceğiniz kadar un
İçi için:
İstediğiniz bir beyaz peynir (lor ya da diğerleri)
Maydanoz
kızartmak için yağ
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp özlü bir hamur yoğurunuz.
Üstüne streç film kapatıp on dakika dinlendiriniz.
Siz bu arada iç harcı ve hamur açacağınız zemini hazırlayınız.
Hamuru üç parçaya bölünüz. Birinci parçayı mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde oklava ile açınız. Elde edilen yufkanın bir kenarından başlayarak dört yere iç harçtan koyup kenardan tutup harcın üstünü kapatacak biçimde katlayınız. Rulet ya da tabak ile kesip börekleri çıkartınız. Tekrar harç koyup yufkanın tamamı bitinceye kadar börekler hazırlayınız. kesilen böreklerin üst yüzü alta gelecek biçimde bir tepsiye alınız.
Kalan iki hamura da aynı işlemleri tekrarlayınız.
Tavaya bol yağ koyup kızgın ateşe börekleri atınız. Kızarmasını beklemeden hemen arkasını çeviriniz. Böylece börekleriniz puf puf kabarıp çıtır çıtır olacaktır.
Kızaran börekleri kağıt havlu serilmiş tabağa alınıp fazla yağının süzülmesi için dik olarak tabağa diziniz.
Ayran ya da çayın yanında yiyebileceğiniz bu börek ailemizin favorileri arasındadır.
Afiyet olsun.:003:
Rahmetli annem usulü.
Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Bir tutam tuz
Bir su bardağı su
Özlü bir hamur elde edebileceğiniz kadar un
İçi için:
İstediğiniz bir beyaz peynir (lor ya da diğerleri)
Maydanoz
kızartmak için yağ
Yapılışı:
Bütün malzemeleri karıştırıp özlü bir hamur yoğurunuz.
Üstüne streç film kapatıp on dakika dinlendiriniz.
Siz bu arada iç harcı ve hamur açacağınız zemini hazırlayınız.
Hamuru üç parçaya bölünüz. Birinci parçayı mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde oklava ile açınız. Elde edilen yufkanın bir kenarından başlayarak dört yere iç harçtan koyup kenardan tutup harcın üstünü kapatacak biçimde katlayınız. Rulet ya da tabak ile kesip börekleri çıkartınız. Tekrar harç koyup yufkanın tamamı bitinceye kadar börekler hazırlayınız. kesilen böreklerin üst yüzü alta gelecek biçimde bir tepsiye alınız.
Kalan iki hamura da aynı işlemleri tekrarlayınız.
Tavaya bol yağ koyup kızgın ateşe börekleri atınız. Kızarmasını beklemeden hemen arkasını çeviriniz. Böylece börekleriniz puf puf kabarıp çıtır çıtır olacaktır.
Kızaran börekleri kağıt havlu serilmiş tabağa alınıp fazla yağının süzülmesi için dik olarak tabağa diziniz.
Ayran ya da çayın yanında yiyebileceğiniz bu börek ailemizin favorileri arasındadır.
Afiyet olsun.:003: