Neler yeni

Renklerle İlgili Hikaye

mdhtgc

Yeni Üye
Katılım
13 Ara 2012
Mesajlar
2
Beğeniler
0
#1
Karanlık Şehir

Siyah Renk yatağından kalktı, perdesini açtı ve dışarıya bakarak: ‘Yine sakin bir sabah ve her yer siyah.’ dedi kısıt bir sesle.
O doğduğun beri yaşadığı şehirde kendisinden başka renge rastlamamıştı. Evleri simsiyahtı, evlerinin yanındaki minik ağaç siyah, onun üzerinde yaşadığı toprak siyah, ağacın dallarında şarkılar mırıldanan kuş siyah, kuşun kanat çırptığı gökyüzü siyahtı her yer, her şey siyahtı…Bu durum onu çok üzüyor fakat ne yaptıysa da şehirdeki bu karanlığın önüne geçememiyordu.
Siyah kahvaltısını yapmak için mutfağa doğru yürüdü, buzdolabını açtı peyniri çıkardı, gözü bir yandan da ekmeği arıyordu. Kendisine simsiyah bir tost yaptı. Sonra üstüne değiştirip dışarıya çıktı. Başka yeni renkler tanımayı istiyordu fakat, bu siyah şehirde gezmek ona keyif vermiyordu. Rengarenk ağaçlar ve onların yükseldiği rengarenk bir gökyüzünün hayaliyle geçiriyordu bütün gününü.
Dışarıya çıkmayı sevmeyen Siyah’ın hiç arkadaşı da yoktu. Tek başına evinde oturup kitap okuyordu. Evindeki bu sessizlik onu mutsuz ediyor fakat, renksiz sokaklara da çıkmak istemiyordu.
Bir gün odasında kitabını okurken evinin kapısı çaldı. Siyah’ın evinin kapısı daha önce hiç çalmamıştı, 'Yanlış duydum herhalde' dedi ve kitabına devam etti. Zırrrrrr zırrrrr bu çalan Siyah’ın kapısıydı. Yavaşça kitabını masaya koydu, içini bir telaş kapladı. Hiç arkadaşı olmayan Siyah’ı kim ziyarete gelmiş olabilirdi ki? Kapıya doğru tedirgin bir şekilde yürüdü ve yavaşça kapıyı açtı. Karşısında ona gülümseyerek: ‘Merhaba.’ diyen rengarenk kıyafete sahip birini buldu. Siyah şaşırarak içinden: ‘Acaba bu kim, bu renkleri de nereden bulmuş ?’ dedi fakat Siyah’ın sormasına fırsat vermeden kapıdaki yabancı konuşmaya başladı: ‘Saatlerdir yürüyorum resim yapmaya geldiğim bu şehirde. Biraz soluklanmaya ihtiyacım var. Benim renkli kıyafetimin senin dikkatini çektiğinin farkındayım, beni içeriye alırsan sana kendimden bahsetmek isterim’ dedi. Siyah kapıyı sonuna kadar açarak, bu rengarenk yabancıyı içeriye aldı: ‘Üşümüş olmalısın ben sana sıcak bir çay ikram edeyim’ dedi ve hemen bir fincana çay koyup, yabancının yanına oturdu. Siyah: ‘Kıyafetindeki renkler beni büyüledi. Yaşadığım bu şehirde hep senin gibi birini görebilme için camdan dışarıyı izledim. Sense benim kapımı çalarak beni çok mutlu ettin’ Dedi. Yabancı: ‘Renkleri seviyor musun?’ dedi şaşkınlıkla. Siyah: ‘Tabiki seviyorum, her birini görmek, onlarla bütün bu şehri rengarenk boyamak istiyorum.’ dedi. Yabancı yere koyduğu çantasını kucağına aldı, fermuarını açtı içinden üç farklı renkte boya kutusu çıkardı. Yabancı: ‘Bunlar kırmızı, sarı ve mavi boyalar. İhtiyacın olan sadece bunlar.’ dedi. Siyah şaşkın bir şekilde: ‘Nasıl yani, anlamadım’ dedi. Yabancı: ‘Ben bir ressamım ve bu üç rengi kullanarak dilediğim renklerde tablolar çizebiliyorum’ dedi. Çantasından paletini ve boş bir kağıdı çıkardı: ‘Doğada renkler ana renkler ve ara renkler olmak üzere ikiye ayrılır. Bizler ana renkleri kullanarak ara renkleri elde edebiliriz. Ana renklerimiz kırmızı, sarı ve mavidir. Doğada gördüğümüz bütün renkler ana renkler dediğimiz kırmızı, sarı ve maviden doğar’ diyerek paletine bu üç rengi damlattı.
Siyah: ‘Peki ara renkler hangileri, onları nasıl elde edeceğiz’ dedi. Yabancı eline fırçasını aldı önce kırmızıya sonra sarıya batırdı ve bunları palete sürdü: ‘Kırmızı ve sarıyı karıştırırsak ara renklerimizden biri olan turuncuyu elde ederiz’ dedi ve devam etti: ‘Sarı ve maviyi karıştırırsak yeşili, mavi ve kırmızı karıştırırsak moru elde ederiz.’ dedi ve bu renkleri paletinde karıştırarak gösterdi. Siyah: ‘Anladım ana renklerimiz kırmızı, sarı, mavi. Bu renkleri kullanarak ara renkleri elde ediyoruz. Ara renklerimiz turuncu, yeşil, mor.’ dedi.
Yabancı: ‘Beni evine aldın, ben de sana kırmızı, sarı ve mavi boyalarımı hediye ediyorum. Bunları kullanarak istediğin her yeri dilediğin renkte boyayabilirsin’ dedi. Siyah sonunda en büyük istediğine kavuşmuştu. Evine aldığı bu yabancıya çok teşekkür etti ve mutlu bir şekilde onu uğurladı. Sonra ne mi yaptı? Özgürce rengarenk boyadığı evinde, mutlu mutlu yaşadı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×