Neler yeni

Sağlıklı Yaşamda Sporun Önemi

Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,932
Beğeniler
5
#1
Sağlıklı Yaşamda Sporun Önemi


Sağlıklı yaşamda en önemli adımlardan birisidir spor yapmak. Spor yapmayan ve hareketsiz yaşayan kişilerde obezite, kalp ve yüksek tansiyon hastalıklarının oluşma nedeni çok yüksektir. Spor yapmayan kişiler hareketsiz olduklarından birçok hastalığında kendilerinde oluşmasında çok büyük rol oynamaktadır.

Egzersiz ve spor yapmak hem sağlıklı yaşamak için hem de sağlıklı haldeyken bu sağlıklı halimizin bozulmamasını sağlamaktadır. Düzenli olmasa da orta düzeyde spor yapan bir insanda yüksek tansiyon, kemik erimesi, diyabet, kalp büyümesi gibi önemli hastalıklar görülmez. İnsan yaşamı boyunca sağlıklı olmak istiyorsa mutlaka spor yapması şart. Kişi sağlığı için sporun yanında bol suda tüketmelidir. Spor yaparak vücuttan atılan sular, ancak gün içerisinde içilen çok fazla su ile geri kazanılabilir.

Spor vücut içerisinde ki mutluluk hormonunu ve vücudun yapması gereken hareketlerin yapılmasını sağladığı için sağlık alanında çok önemli bir yere sahiptir. AIDS gibi kanser gibi zor hastalıklarda bile doktorlar artık sporun bu hastalıklara da çok faydalı olduğunu savunmakta. Düzenli çalışma hayatı da düzenli spor yapmak gibidir.

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile insanlar sosyal hayattan kopmakta, hareketsiz bir yaşama doğru yol almaktadır. Bunu önlemek için sosyal hayat ve spor ile daha çok iç içe olmak gerekir.

Alıntı.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×