Neler yeni

Sakızlı Sütlaç

Hacer Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
1,318
Beğeniler
5
#1
Bu Ay bol bol yediğim ve çok sevdiğim bir tatlı GÜLLAÇ :D



Malzemeler:
- 1 paket güllaç ( 10-14 adet yaprak)
- 2.5 lt süt
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3 su bardağı toz şeker
- Üzerini süslemek için arzuya göre; nar, ceviz, antep fıstığı tozu, file fındık vs.




//elmaliturta.files.wordpress.com/2009/09/dscf0325.jpg?w=225


Hazırlanışı:
- 2 lt Süt ve şeker tencereye alınır, çok kaynar olmayacak şekilde ısıtılır. Süt ne çok sıcak olmalı ne de çok ılık sıcak olursa güllaç yaprakları çok yumuşuyor ılık olursada sert kalıyor.
- Yarım lt süt ile sakızlı muhallebi pişirlir.
- Dikdörtgen büyük borcama güllaç yaprağı kırılarak yerleştirilir, üzerine kepçeyle süt gezdirilir. Her yaprakta aynı işlem tekrarlanır. Orta kısıma gelince sakızlı muhallebi yayılır. Yapraklar dizilmeye devam edilir.
- En son kalan süt güllacın üzerine gezdirilir. İsterseniz kalan sütün içine 1-2 yemek kaşığı gül suyu ilave edebilirsiniz.
- Buz dolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılabilir. Servisden önce üzeri istenilen malzemelerle süslenir.
- Yaptığınız gün servis yapmayacaksanız üzerini streçlemeyi unutmayın en üst tabakası sertleşir.


//elmaliturta.files.wordpress.com/2009/09/dscf0314.jpg?w=300



AFİYET OLSUN


ALINTIDIR..
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×