Neler yeni

Sürengen Bakımı için Teraryum Yapalım

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#1
Sürengen Bakımı için Teraryum Yapalım


Malzemeler

İşe başlamadan önce kaplumbağanızın büyüyeceğini düşünerek ona göre bir akvaryum almalısınız.40*40 bir teraryum 12TL ile 20TL arası değişir.

1.UVB Lamba

Fiyatları 50 ye bile bulursunuz ancak daha iyi olanı 150-160TL arası değişir.Akvaryumda kuru bölge adı verilen kaplumbağaların dinlediği taş,toprak,kaya her ne varsa ona doğru yöneltilir.UVB lamba güneş ışınlarının taklidini yapar.Güneş ışığı özellikle yavru kaplumbağa besleyenler için en önemli şeydir.Onların kabuk gelişiminde büyük rol oynar eğer alcak imkanınız yoksa ki öyle sanıyorum günde 2 saat güneşlendirin.Eğer zamanınız yoksa flörosan lamblarıda kullanabilirsiniz onlarda suyu aydınlık ve kuru alanı sıcak tutabilir.Ancak kaplumbağlara kabuk gelişimde zararı bileolabilir.Çünkü bir ara haberlerde flörosan lambaların kansere yol açtığını görmüştüm.Benim kaplumbağam ASLAN PARÇASI ona bişey olmaz diyosanız o sizin seçiminiz.

2.Filtre

Kaplumbağların yaşadığı doğal ortam büyük denizlerdir bu sebeple suları daima temizdir.Sudaki temizliği sağlamak için filtre gerekir fiyatı hakkında bir bilgimyok.

3.Kuru Alan

Kuru alanı hazırlamak için fiyatları 5-10 arası değişen akvaryum süslerine gerek yok.Akvaryumun bir köşesine birkaç taşı sağlamca üstüste koyarak kuru alan yapabilirsiniz.Böylece kapluşlarımız hem güneşlenip hem dinlenebilir.

4.Isıtıcı

Kaplumbağalar ılık sularda yaşar soğuk sularda kolayca hasta olurlar.Bu nedenle suyu sıcak tutmak için ıstıcı gerekir.Isıtıcıların en kötüsü 10 liradan başlar akvaryumdaki su miktarına göre ısıtcının watını kendiniz seçin.Yalnız 25-50 WAT az gelebilir tam çözüm için 100 Wat şart yaklaşık 20 tl.

5.Teraryum Zemini

Akvaryumunuzun zeminini kaplumbağaların kafasından daha büyük taşlarla döşemelisiniz.Aksi taktirde bunları yem sanıp yutabilir.Ayrıca balıkçılardaki renkli taşlardan koymayın onlarıda yem sanabilirler hem üstündeki boya suda çözünebilir.



Alıntıdır.




Yukarıda anlatılanları yazan arkadaş ne yazık ki ismini yazmayı unutmuş.:(

Bu faydalı bilgi için kendisine şahsım adına teşekkür ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×