Neler yeni

Tavsiye Edeceğimiz Filmler

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Bazılarını tekrar tekrar izlemekten bıkmayız, bazılarında kendimizi buluruz, bazıları bizi derinden etkiler, bazılarını izlerken zamanı unuturuz, keyifli vakit geçiririz, çok güleriz, heyecanlanırız, korkarız, merak ederiz, herkes izlesin isteriz.

Dileyen herkes film listesini ve önerilerini paylaşabilir. Film ismiyle birlikte kısacık da olsa bir açıklama eklerseniz seviniriz.

İyi seyirler :)
 

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#2
Milyoner - Slumdog Millionaire:

Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır.

Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur...

Film 7 Oscar ve 18 başka ödül aldı. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yeşil Yol - The Green Mile:

Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzur evinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Edgecomb' un hapishanedeki görevi, hücrelerinden alınan idam mahkümlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan bir millik yeşil yoldan götürmektir. Edgecomb yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkümu nakleder. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı biri olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahküm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Edgecomb' un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sormasıyla aralarında diyolog başlar. Edgecomb, artık hiç beklenmedik yerlerde mucizelerin olabileceğine inanmaktadır.

Çok kaliteli bir yapım. Mutlak tavsiyemdir :)

Prestij - The Prestige:

Bu beklenmedik dönüşlerle dolu gizemli öyküde, Viktorya Devri’nde iki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar. Bu iki görkemli adamın cüreti tutkuya, şovmenliği bilime ve hırsı dostluğa kırdırmalarının sonuçları tehlikeli, ölümcül ve hileli oluyor.
Her şey yüzyılın başında, hızla değişen Londra’da başlıyor. Sihirbazların ünlü ve en üst mertebede idol olarak kabul edildikleri bir zamanda, iki genç sihirbaz şöhrete giden yolu çizmeye başlarlar. Gösterişli, sofistike Robert Angier (HUGH JACKMAN) tam bir şovmenken, yontulmamış ve gelenekçi Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) sihirli fikirlerini gösterme yeteneğinden yoksun, yaratıcı bir dahidir. Birbirlerini takdir eden arkadaşlar ve ortaklar olarak yola çıkarlar. Ama en büyük numaraları ters gidince, aralarında ömür boyu sürecek bir düşmanlık başlar; ikisi de bir diğerini geçme ve altüst etme niyetindedir. Sürdürdükleri aşırı rekabet, her numarayla, her gösteriyle daha da büyür; ta ki sınır tanımayana, hatta elektriğin yeni ve inanılmaz güçlerini ve Nikola Tesla’nın bilimsel dehasını işin içine dahil edene dek...

Unutulmaz filmlerden.

Esaretin Bedeli - The Shawshank Redemption:

Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir.

Çok güzel bir film. Iskalamayın :)
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#3
''Yeşil yol'' yine mi gösterime girmiş? Harika bir film. iki kez seyretmiştim.
 

lalenur

Yeni Üye
Katılım
10 Kas 2011
Mesajlar
1
Beğeniler
0
#4
Taare Zameen Par [ HER ÇOCUK ÖZELDİR] :8:

Oyuncular: Aamir Khan, Tanay Chheda, Darsheel Safary, Tisca Chopra�.
Dil: Hintçe + türkçe altyazı
Yönetmen: Aamir Khan
Yapım Yılı: 2007
Süre: 2 saat 45 dk
Filmin Konusu: Disleksi (Öğrenme Bozukluğu) olan bir cocuğun hikayesi

harika bir film herkesin özelikle her anne babanının ve mesleğimiz dolayısıyla biz öğretmenlerin izlemesi gereken bir film..:z251:
 

Merve...

Yeni Üye
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
13
Beğeniler
0
#5
Aamir Khan bu adamın filmleri süper oluyor. Ben de seyrettim. Kesinlikle herkes seyretmeli. Bir de bunun 3 Idiots diye bir filmi var. Onuda seyretmelisiniz.
Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri.
 

Merve...

Yeni Üye
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
13
Beğeniler
0
#6
The Island. Bilim kurgu sevenlere.
Lincoln Six Eco (Ewan McGregor) ve Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) görünüşe göre ütopik ama dışa kapalı bir tesiste yaşamaktadırlar.Dikkatle kontrol edilen bu ortamın tüm diğer sakinleri gibi, onlar da 'Ada' ya gönderilmek için seçilmeyi umutluyorlardır; söylentiye göre burası gezegendeki son kirletilmemiş bölgedir.Ama aslında kendilerinin birer klon olduklarını ve ölmeleri yaşamlarından daha değerli olduğunu keşfettiklerinde cüretkar bir kaçış planlarlar.Bilmedikleri bir ortamda, bir zamanlar yuvaları olan kurumun sinsi güçleri tarafından amansızca takip edilen Lincoln ve Jordan, Ada hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak ve geride kalanları kurtarmak için hayatlarını riske atarlar.
 

Gülçin Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eki 2011
Mesajlar
1,048
Beğeniler
1
#7
Esaretin Bedeli çok güzel bi film 4 defa izledim gene izlerim tavsiye ederim :)
 

MeganeCC

Yeni Üye
Katılım
13 Kas 2011
Mesajlar
25
Beğeniler
0
#8
Mr. Bean Tatilde
//images.gittigidiyor.com/2732/Mr-Bean-s-Holiday-Mr-Bean-Tatilde__27326142_0.jpg
Her macerasında çok komik deneyimler yaşayan talihsiz kahramanımız Mr. Bean, yeni macerasında Fransız Riviera’sına tatile gider. Amacı tatilini yaparken bir yandan da film çekmektir. Ancak sinemasal amaçlarla ve niyetlerle çıktığı bu Avrupa macerasında da beklemediği komik tuzaklara düşecektir. Londra’nın sıkıcı ve nemli havasından bıkkınlık getiren Mr. Bean, valizlerini ve kamerasını yüklendiği gibi plajlarda güneşlenmek için Güney Fransa’nın (Cannes’ın) yolunu tutar. Ancak yolculuğu zannettiği kadar sıradan,sakin,sorunsuz,tekdüze, kazasız belasız ve rutin geçmez. Mr. Bean’ın diğer maceralarında olduğu gibi hiçbir şey yolunda gitmez. Türlü türlü şanssızlıkların ve talihsiz tesadüflerin birbirini kovalaması üzerine Mr. Bean Güney Fransa’da çekmeyi düşündüğü avangart filmini neredeyse yapamayacak hale gelir. Mr. Bean’ın tatil yapacağı mekana Romanyalı bir film yönetmeninin küçük oğlu ve gelecek vaad eden güzel bir yıldız adayı da birlikte gelince Mr. Bean yanlış anlaşılır. Kimileri onun çocuk kaçırdığını; kimileri de ünlü bir yönetmen olduğunu zanneder. Yarattığı kargaşa ortamıyla Fransız sahillerinin huzurlu ve sakin ortamının altını üstüne getirdikten sonra durumu açıklamak yine Mr. Bean’e düşer. Jandarma tarafından gözaltına alınacak mıdır, yoksa bu olaylar zinciri Mr. Bean’in Cannes Film Festivali büyük ödülü Altın Palmiye’yi kazanmasıyla mı sonuçlanacaktır?
 

Merve...

Yeni Üye
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
13
Beğeniler
0
#9
BLCK SWAN

Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLܒnün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır – onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.

Hiç sıkılmadan izledim. Kesinlikle izleyin.
 

Merve...

Yeni Üye
Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
13
Beğeniler
0
#10
-BOL 2011 Pakistan
IMDB Puanı: 8.1/10
Tür: Dram, Suç, Gerilim
Yönetmen: Shoaib Mansoor
Oyuncular: Humaima Malik,
Manzar Sehbai, Iman Ali
Süre: 2 saat 45dk
Zainub Khan adlı kadın Pakistan İslam hukukuna göre suçlu bulunur ve idama mahkum edilir. Ona son isteği sorulduğunda, bütün hayatını medya mensuplarına anlatmak istediğini söyler ve isteği kabul edilir. Bundan sonrası ise genç kadının dramatik sonu ve aile kurma özlemiyle çabalarının öyküsüdür…
Ortadoğu coğrafyasındaki geri kalmışlıklara bir kadının ölüm fermanı ile yaklaşan film, olayların perde arkasını başarılı bir şekilde aktarıyor.


Filmin adı ilk başta biraz garip gelebilir. Orjinal ismi bu. Film şu sıralar Türkiye gündemini de yakından ilgilendiren bir konu ile ilgili. Filmin konusu kısaca anlatılmak istenirse " ÇOCUK DOĞURMAK NEDEN SUÇ DEĞİL?"
Kesinlikle izlenmeli.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×