hocam planlarımızı şimdi tam anlamıyla uygulamamız yada bu yaş grubunun uyum sağlaması mümkün değil..
benim 1 2 çocuğumda zaman zaman söylüyor sıkıldığını (ama biri 48 aylık biri de 50 aylık )
öncelikle uyguladığınız çalışmanın çocukların seviyesinde olup olmadığını irdeleyin..
çocuklarla sohbet saati yaptığınız da küçük kurallardan bahsedin ( hatta bunu etkinlikle bile yapabilirsiniz) okula geldiklerinde ne yapacaklarıını ilerleyen zamanda ne yapacaklarını kahvaltıya nasıl geçilir kahvaltıdan sonra ne yapılır hangi çalışma saatidir.. bunları çocuklarla belirleyin yönlendirin isterseniz bu konuda küçük bir pano oluşturun..
hamur aldıklarını ama bir süre sonra sıkıldıklarını yazmışsınız.. hamur verip çocukları bırakırsanız sıkılırlar ama yanlarına oturup ilginç hayvanlar, çiçekler vs.. yapalım bakalım kim neler yapacak deyin..hamurla oynmayı gerçekten oyuna çevirin..
oyuncaklarla oynadıklarını ama bir süre sonra sıkıldıkları yazılmış oyunlarında sizde rol alın oyunu hareketlendirin
türkçe dil etkinliğine artık geçmelisiniz büyük resimleri olan hikaye kitapları bulun mesela , ne bileyim kuklayla anlatın ses tonunuzu değiştirin dikkatlerini bu yöne çekin. sonra onlara kuklaları verin onlar anlatsın..
1. haftamız bitmek üzere çocuklarımız okul düzenine alışmaları gerek bunu belirli sınırlarla değil ödülle oyunla koymalıyız..
türkçe dil etkinliğinin sonuna kadar istenilen şekilde oturan yada çalışmlarınıza ktılanları ödüllendirin..
benim öğrencilerim artık bunlara alıştı.
sabah okula gelince sandalyesine geçer benim de karşılarına oturmamı beklerler. ( uym haftasının ilk günü ben bunun böyle olması gerektiğini anlattım) ben karşılarına otururum sohbet ederiz evde ne yaptın ne oldu ne bitti nasılsınız.. sonra ne yapalım derim kimi der boyama onlara bir masaya boyama veririm. kimi der hamur onlara hamur veririm kalanlarda oyuncaklarla oynar..( kuralı birlikte koyduk kim boyama yapmaktan vazgeçerse boyasını çekmecesine koyacak, koymazsa arkadaşlarının ki ile karışır ve yenisini almak zorunda kalır..hamur oynmaktan vazgeçerse kutusuna koyar ve çekmeceye kaldırmazsa hamurumuz hemen kurur ve atmak zorunda kalırız.. kim hangi oyuncak ile oynuyorsa vazgeçtiğinde aldığı yere koymak durumunda eğer ortada bırakırsa dağınık bir sınıf ve hangi oyuncağın nerde olduğu belli ollmayan bir sınıf olur kimse bunu istemez şeklinde konuşmuştuk bu uygulamayı uyum haftasında başlamıştım..bugün itibariyle az önce yazdığım herşey uygulanıyor ( nazar değmesin

)
çocuklarınızın oyunlarına ve çalışmlarına çoşkuyla katılırsanız sıkılma süreleri azalacaktır.
motive edin
aralıklı pekiştirme verin
her zaman süprizci bir öğretmen olun süpriz oyun süpriz çalışma geldiğini söyleyin çoşku koyarsanız meraklanıyorlar ve çalışma sonuna kadar bekliyorlar.
kolay gelsin öğretmenim
