Neler yeni

Yumurta Kolisinden Tırtıl Arı

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#2
Bu tırtılı görünce hemen aklıma renk sırakama geldi. Sanat çalışması içinde matematik yapmayı çok severdim. Böylece görsel uzamsal zekaya sahip çocukların mantıksal - matematiksel zekaları da gelişmiş oluyor. Tavsiye ederim.

Tırtıl için Öğrenme süreci:


Çocukların da katılımı ile dört renk hazırlanan pişmiş boya 4 farklı masaya bırakılır.

Viyoller kesilir.

Her masaya eşit sayıda bırakılır.

Çocuklar öğretmenin çevresinde toplanır. Öğretmen masaya bırakılan renkli boyaların isimlerini sorar. Üzerinde bu renklerde olanların ilgili masaya geçmesini ister. Böylece çocuklar giysilerinindeki renklere göre gruplara ayrılmış olur. Sonra sırası ile her gruptan bir çocuk alıp yan yana dizilmelerini söyler. Üzerinde ilgili renkte giysi olmayan çocuklardan birini yanına çağıran öğretmen sıralamadaki kuralı bu çocuğa sorar. Sıralamaya uymayan arkadaşının olup olmadığını bulup çıkartır.

Öğretmen daha önceden kestiği 4 renkten oluşan daire biçimindeki kolyeleri çocukların
boyunlarına takar. her renkten bir tane olması koşulu ile yan yana sırlanıp bir örüntü oluşturmaları istenir. (grup yaş ve seviye özelliğine göre 3-5 renk de olabilir.)


Ortaya legolar getirilir. Bir çocuğa görev verilir. Her seferinde bir renk kullarak bir örüntü oluşturması istenir. bunun bir tırtıla benzeyip benzemediği sorulur. Tırtıla benzemesi için neye ihtiyaç olduğunu çocukların söylemeleri beklenir. (baş,anten, ayaklar gibi organları açıklarlar)

Tekrar masalara dikkatleri çekilir. Çocuklar istedikleri masalara geçer. Her gruptaki çocukların viyollerini boyalamarı istenir.

Boyanan viyolleri şimdi ne yapmaları gerektiğini bildikleri açıklanır. Öğretmen bir kenara geçip gözlem yaparken, çocuklar her renkten birer tane olacak biçimde viyolleri sıralar, tırtılın organlarını yaparlar.

Etkinliğin sonunda;
-Etkinlikte renk sırasını karıştıranın olup olmadığı,
-Her grupta en çabuk viyolünü kiminin boyamasını tamamlayabildiği,
-Kime yardım gerektiği,
-Bu etkinlik ile ne öğrendikleri sorularak etkinliğin değerlendirmesini yapan çocuklara tırtıl olmaları söylenip, lavabolara eller yıkanmak üzere gidilirken özgün bir tırtıl şarkısı da söylenmesi uygun olacaktır.

PLAN: EMEL ÖZDEMİR
09.07.2012
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×