Neler yeni

Karın Düzleştiren Beslenme

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
"Karın Düzleştiren Beslenme"

Günde 3000 kalori alarak belinizin incelmesini bekleyemezsiniz ama neden sadece kaloriler değil..


Bel çevresinin kalınlaşma nedeni elbetteki yiyecekler.. Yapılan araştırmalarda kadınların, hemen hemen birkaç tane 400 kalorilik, 2,5 kat
obezite riskli gıdalarla beslendiğini gösteriyor. Bel çevreniz kiloluysa doğru beslenerek nasıl zayıfladığı takip edin. İşte
öneriler..

Sebze ve meyve yiyin
kadınların bel çevreleri, beyaz un mamulleri, ekmek, şeker gibi gıdaların yerine şeker içeren sebze ve meyveler yediklerinde zayıflıyor. Diğer taraftan lif içeren besinler, uzun süre tok kalmanızı sağlarken, C vitamini ve beta-karoten gibi yağları yakan zengin antioksidanlar içerir. Özellikle portakal tüketin. Havuç, taze meyve suları, kivi, çilek, böğürtlen türleri de zengin C vitamini kaynaklarından bir kaçı. Taze sebzeler, kırmızı biber, taze meyve suları ve meyveler ise kaloriyi düşük tutmayı sağlıyor.

Selenyum alın
Selenyum kanserle savaşan bir mineral, karın çevresindeki fazla kiloları da engeller. Kandaki seleyum seviyesi ve antioksidan seviyesi düşen insanların bel çevresi normale göre daha geniş. Çoğu yiyecekte bulunan seleyumdan günde 55 mgr almanız önerildiyse, ihtiyacınızı karşılamak için vitamin desteği ve farklı bir besinlerle beslenin. Bunun yanı sıra doğal olduğundan emin olduğunuz selenyum kaynaklarından tahıllar, peynirler ve çerezlerle beslenebilirsiniz.

Proteinler ekleyin
Protein kaynağı bakımından zengin ve enerji deposu yiyecekler, bel çevrenizden kilo vermenizi sağlar. Diğer taraftan ise, fazla protein alımı böbrek sağlığını olumsuz etkileyerek, kalsiyum kaybına neden olabilir. Eğer günde 2000 kalori ile besleniyorsanız bunun 500 kalorisi protein içermeli, yani günlük beslenmenizin % 25'i protein içermesi gerekiyor. Yağsız süt, yağsız yoğurt, balık ve kümes hayvanları ile beslenmeyi tercih edin. Badem, ceviz, fındık gibi çerezler diğer yüksek protein ve kalori kaynağıdır: Haftada 24 badem, 35 fındık yiyin.

Doğru yağlarla beslenin
Zeytin, fındık yağı gibi doymamış yağlarla beslenin. Fırınlanan besinler ile cipsteki yağlar oldukça çok kalori içerir ve besleyiciliği yoktur. Daha kötüsü bu yağlar karın çevresinde birikir.


(Alıntıdır)
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#3
Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler öğretmenim.

Kimler ne yazarsa yazsın, bel çevresi olsun, kalçalar olsun genetik yapı ile ilgili. Kilo ise bir çok nedene bağlı. Başta hormanal bozukluklar.

Yaş ilerledikçe hormonların oyununa gelinip, odun gibi bir vücuda sahip olunuyor. Tabii nedenlerin biri emekliliğe de bağlı. :)
Bazı ileri yaştaki kadınlara bayılıyorum. genç kız vücuduna sahip oluyorlar. :)



Allah başta sağlık versin.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×