Neler yeni

Mandala Nedir? Nasıl Boyanır?

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Mandala Nedir?

Mandala hemen hemen daire veya merkez anlamına gelir. Belirgin bir şekilde duran merkez noktası etrafına şekiller ve desenler yerleştirilmiştir. Mandala, boyama yoluyla insanı sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Günümüzde çocuklardan birçok şey bekleyerek onları çeşitli stres faktörleriyle karşı karşıya getiriyoruz. Hafif bir klasik müzik eşliğinde boyanan “Mandala” sonunda çocukların stresleriyle kolaylıkla mücadele edebildikleri, sakinlik ve soğukkanlılık kazandıkları görülmüştür. Mandala çalışmasından sonra çocukların, grup çalışmalarında, gruba uyum sağlamalarında ve dinleme becerilerinde olumlu etkiler görülür. Ayrıca Mandala çocukların kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olurken, dikkat sürelerinin de uzamasını sağlar.

Çocuğa etkisi nedir?

Günümüzde çocuklardan bir çok şey yapmasını isteyerek onları çeşitli stres faktörüyle karşı karşıya getiriyoruz. İşte bu noktada çocuklara “Ben senin için şu an buradayım ve seninle güzel bir şeyler yapmak istiyorum” demekten daha güzel bir şey düşünülemez. Mandala boyamak yoluyla sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Bu çalışmadan sonra grup çalışmasında, uyum sağlamada olumlu etkiler görülür. Çocukların stresi azalır, çocuklar daha uyumlu hale gelirler. Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır.


Alıntıdır.
 
Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
2
Beğeniler
0
#2
mandala yaptıktan sonra çocukların ruh halleri renklerden bilinebiliyormuş galiba öyle bişey duydum bu konuda bilginiz var mı
 

Emel Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
2,986
Beğeniler
6
#3
mandala yaptıktan sonra çocukların ruh halleri renklerden bilinebiliyormuş galiba öyle bişey duydum bu konuda bilginiz var mı
Elbette. Sadece mandala ile değil yaptığı bütün resimlerde onun psikolojisini anlamak mümkündür. Böylece psikolojik sorunların önüne geçilebilir, büyümesi önlenebilir.

Mandala çocukların zevklerini geliştiriyor. Renkleri uyumlu kullanabilme becerisini geliştiriyor.
 

betyy

Yeni Üye
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
1
Beğeniler
0
#4
Mandalanın çocuklar için yararları:


  • Dikkat süresini arttırır.
  • Konsantre olmayı sağlar.
  • Sabırlı olmayı sağlar.
  • Stresi azaltır.
  • Ruhsal anlamda rahatlama, kendini iyi hissetme ve sakinlik sağlar.
  • Beden, ruh ve zihnin bütünsel anlamda rahatlamasına destek olur.
  • Gruba uyum sağlamayı artırır.
  • Aktif çalışmalardan sonra dinlenmeyi sağlar.
  • Sanatsal açıdan kendini yetersiz, başarısız gören çocukların olumlu bakış açısı kazanmalarını sağlar.
  • Çocukların duygularını dışa vurmaları açısından rahatlık ve özgüven sağlar.
  • Yaratıcılığı destekler.
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×