Neler yeni

O An - Dünyadan 121 Fotoğrafla Yüzler, Ülkeler, Olaylar

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
O An - Dünyadan 121 Fotoğrafla Yüzler, Ülkeler, Olaylar


Televizyon cihazlarının renk ve kontrast ayarlarıyla oynayıp daha iyi görüntü elde etmek gibi bir şey hu... Yaptıklarımıza, ürettiklerimize dokunmamızı, -hatta kitap meraklılarının çoğu iyi bilir- yaptıklarımızı, ürettiklerimizi koklamamızı sağlıyor. Bizi televizyon habercileri içinde şanslı kılıyor.

Basından gelen haberciler televizyon haberciliğinin en önemli zaafını hemen keşfederler: "Yaptığımız ekrandan uçup gidiyor, bir yerlerde durmuyor. Halbuki basında ürettiklerimiz kalıcı oluyor." Doğru bir tespit... Ama arada bizim gibi, 'o' anları hazırlayanlar gibi şanslı istisnalar var işte...

'O' anlar metinleriyle bir kez daha kağıda hasıldı. Çok mutluyuz.

önceki kitapta vurgulamıştım, arna fotoğrafların seçiminde ve metinlerin hazırlanışındaki zihinsel emeği yeniden vurgulamaktan kendimi alamıyorum. Hergün yüzlerce fotoğrafı tarayan ve belirli bir mantığa göre 6 fotoğraf belirleyen Bahar Unsal, ikinci kitaba giren fotoğraflar sürecinde bu işi daha yoğun bir tempo içinde yaptı. Zira uğraşması gereken başka programlar da oldu. Bu nedenle emeği daha bir değerlendi. Metinleri hazırlayan "Ve İnsan" programının sunucusu da yine farklı yaklaşımlar keşfetmek, "hu adam saçmalıyor dedirtmemek" için epey başağrıları çekti; koridorlarda dolaştı, fotoğraflara yakından baktı, uzaktan baktı, sonra içine sindiğinde yazdı... Kitabın hazırlığı sürecinde de o günlerde yazdıklarına büyük ölçüde sadık kaldı.

Yayına Hazırlayan:NTV Yayın Ajansı

Sayfa Sayısı: 168
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×