Neler yeni

Üyelerimiz İçin Okul Öncesi Net Kullanımı

Meltem Hoca

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eyl 2011
Mesajlar
1,090
Beğeniler
4
#1
Değerli Okul Öncesi Net Üyelerimiz;

Sitemize hoşgeldiniz :)

Bizler Okul Öncesi Eğitim alanında bir adım daha atmanın heyecanını yaşıyoruz. Sitemizin sizlere açılmadan önceki hazırlık ve yapım sürecinde, Okul Öncesi Eğitim ile ilgili her şeyi size en etkili, en kapsamlı, aynı zamanda pratik şekilde nasıl sunabiliriz diye çok düşündük ve en iyisini yapmaya çalıştık.

Okul Öncesi Net sizinde katkılarınızla büyüp gelişecek. Ve en iyi şekilde gelişip zenginleşmesi için siz değerli üyelerimize site kullanımı konusunda bazı açıklamalar yapmak istiyoruz.

Konu ve Etkinlik Paylaşırken;

Açacağınız konulara uygun başlıklar veriniz. Örneğin artık materyaller bölümüne bir etkinlik açıyorsanız, “Bu arabayı çok beğeneceksiniz, Mutlaka bakın, çok güzel bir etkinlik” vs. gibi başlıklar yerine, “İlaç kutularından araba, Yumurta kolisinden tırtıl, Cdden tavşan” gibi konunun içeriğini anlatan başlıklar kullanınız.
Başlığı içeriği anlatır şekilde yazarsanız, arama motorlarında etkinlik arayan kişilere de yardımcı olmuş olursunuz. Kimse arama motoruna “Mutlaka bakın” yazıp etkinlik aramaz, ne arıyorsa onu yazar, siz de konunuz neyse başlığınızı ona uygun verirseniz, bir çok kişiye yardımcı olmuş olursunuz.
Lütfen açtığınız konu ile ilgili kısa da olsa bir açıklama yazın. Kulllanılan malzemeler, yapılışı ve bu etkinliği hangi ne şekilde kullanacağınızla ilgili bilgiler verebilirsiniz. Bu şekilde resimde belki net görünmeyen ayrıntılar (malzemeler, yapılışı gibi) daha açık ifade edilmiş olur. Fikir paylaşımı da yapılarak bir çok yeni proje üretilebilir. Örneğin aşağıya bir etkinlik örneği ekliyorum. Etkinlikte önce fikirlerimi yazıp bu etkinliği nasıl geliştirebileceğimizden bahsetmişim. Ki bu fikrin üstüne konuyu ziyaret eden üyelerimizde yeni fikirler ekleyebilir ve değişik projeler ortaya çıkabilir. Ki amacımızda budur. Bir etkinlik bulup, kesip yapıştırıp aynısını yapmak değil, onu geliştirip zenginleştirerek planımıza uygulamak.

Örnek etkinlik konusu;

Tuvalet Kağıdı Rulolarından Elma Ağacı (Kalıplı)
________________________________________
Bu etkinlikteki elma sayısını öğrenmekte olduğunuz sayı kadar uygulayabilirsiniz. Mesela 3 rakamını öğrenmekte iseniz, ağaca 3 adet elma yapıştırabilir. "Ağacımızda kaç elma var, ağacımızdaki elmaları sayalım" gibi yönergelerle etkinliği geliştirebilirsiniz. Etkinlik sonunda "Dalda Duran Üç Elma" şarkısını öğretebilirsiniz. Elma ile ilgili şiir, bilmece, tekerleme, parmak oyunları ile etkinliği zenginleştirebilirsiniz.


Bu etkinlik için ihtiyacımız olan malzemeler;

-Tuvalet kağıdı rulosu
-Yeşil fon kartonu
-Kahverengi boya
-Kırmızı düğmeler (pul, boncuk vs. de olabilir)
-Yapıştırıcı

Yapılışı;

Ruloyu tercih ettiğiniz bir boya ile boyayın. Tercihinize göre boyamak yerine kahverengi el işi kağıdı ile de kaplayabilirsiniz. Yeşil fon kartonuna çıkardığınız kalıbın üzerine kırmızı düğmeleri yapıştırıp elmaları oluşturun. Kuruduktan sonra bu kalıbı rulonun iki yanına kesikler atarak yerleştirin veya yapıştırarak sabitleyin. Elma ağacımız hazır.


Kalıbı;

Fikirlerin ardından kullanılan malzemeler ve yapılışını da yazdıktan sonra, etkinlik resmini ve kalıbını da ekleyip, etkinliği yabancı bir siteden aldığımı belirtmişim. Alıntı etkinlikler konusunda herkesin emeğine, hakkına saygılı olmak açısından etkinlik, şiir, hikaye vs. paylaşırken onu hazırlayanın ismini, isim bilgisi yoksa en azından alıntı olduğunu belirten bir notu konumuza eklemeyi unutmayalım. Bu başkalarının emeğine saygısızlık yapmamayı sağladığı gibi, etkinlik sahibinin herhangi bir telif hakkı iddiası gibi bir durumunda sizleri zor durumda kalmaktan korur.

Konunuzu açmadan önce “Etiketler” bölümüne konu ile ilgili kelimeler yazarsanız, etkinliğin sitemizin arama bölümünde ve internetteki arama motorlarında çıkmasını, arayanların daha kolay bulmasını sağlarsınız.
Konunuza nasıl etiket vereceksiniz?
Konuyu ifade eden kelimeleri etiketler bölümüne yazabilirsiniz. Her kelimeden sonra virgül ve boşluk bırakabilirsiniz. Kelimeniz en az 3 harfli olmalı. 25 kelimeye kadar yazabilirsiniz.

Örnek;
anaokulu etkinlik, okul öncesi etkinlik, sanat etkinliği, artık materyal, anasınıfı etkinlik, parmak oyunu, tekerleme, elma, kedi, köpek, hayvanlar, meyveler, bilmece, rulolardan etkinlik, cdlerden etkinlik vs.

Yardım isterken;
Bir etkinliğe, ya da yeni fikirlere ihtiyacınız olduğunda, bu ihtiyacınızı doğru bölümde ve uygun başlık altında belirtmelisiniz. “Acil yardım, Bakar mısınız?” vs. başlıklar ile konu açmayınız. Başlığınız, neye ihtiyacınız olduğunu belirtir şekilde olursa daha hızlı ve kolay cevap alabilirsiniz.
Yardım isteklerinizi bu linkten yapabilirsiniz.

Teşekkür Etmek İstediğinizde;

Konunun altını "Teşekkür Ederim, Rica Ederim" lerle doldurmamak için Okul Öncesi Net' te "Beğen" butonu yer almaktadır. Eğer konuyu beğendiyseniz ve sadece teşekkür etmek istiyorsanız "Bunu Beğendim" butonuna tıklamanız yeterlidir. Eğer konu hakkında fikir, görüş ve önerilerinizi paylaşmak isterseniz, konuya cevap yazınız.

Güzel, faydalı, eğitici, geliştirici paylaşımlar dileriz.

Okul Öncesi Net Yönetimi
 
Katılım
6 Eki 2011
Mesajlar
420
Beğeniler
0
#6
teşekkürler öğretmenim, konu açan diğer arkadaşlarımızında aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.
 

dileek

Yeni Üye
Katılım
26 Eki 2011
Mesajlar
9
Beğeniler
0
#9
yeni sitemizde çok güzel ve ayrıntılı olmuş hem sizin hemde emeği olan herkesin emeğine sağlık
teşekkürler
 

aniş

Yeni Üye
Katılım
27 Eki 2011
Mesajlar
2
Beğeniler
0
#14
YENİ SİTEMİZ HARİKA OLMUŞ ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK SAATLERCE ETKİNLİK ARAMAY ARTIK SON BAŞLIKLAR HALİNDE OLMASI SÜPER OLMUŞ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KENDİ ADIMA
 

AYTENO

Yeni Üye
Katılım
5 Kas 2011
Mesajlar
65
Beğeniler
0
#16
siteyi bende çok begendim.Biz öğretmenlere çok faydalı olacaktır.emeği geçen herkese çok teşekkürler.
 

münase

Yeni Üye
Katılım
11 Kas 2011
Mesajlar
1
Beğeniler
0
#20
hayırlı olsun site gerçekten çok güzel olmuş emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim:)
 

Forum istatistikleri

Konular
18,892
Mesajlar
30,368
Kullanıcılar
27,851
Son üye
Mfbos
×